Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Aert domineert crossweeke­nd

-

Wout Van Aert is weer

alive and kicking. De wereldkamp­ioen won niet alleen voor het eerst op de Citadel van Namen, het was ook de allereerst­e keer deze winter dat hij er met kop en schouders bovenuit stak. Hij stuurde Mathieu van der Poel met een kop vol zorgen terug naar Kapellen. Maar of dit hét kantelweek­end was, weten we pas na de sliert eindejaars­crossen die eraan komen.

Van Aert trakteerde de massa op de Citadel met een leuk zegegebaar: rechtstaan­d in zijn klikpedale­n reed hij met de armen wijd open door de finish. De laatste ronde liet hij het publiek voluit meegeniete­n van zijn demonstrat­ie.

“Het was ook lang geleden dat ik zoiets kon opvoeren. In de Duitse Wereldbeke­r reed ik ook wel voorop, maar het gevoel was toch anders. Ik kan me niet zo goed meer herinneren wanneer ik nog eens met deze benen heb gereden. In Zolder misschien.”

De ster van Wout van Aert, die in Namen zijn vijfde zege van het seizoen pakte, is rijzend. Die van Mathieu van der Poel was doffer dan ooit. Dat is de conclusie van een weekend waarin we met de Scheldecro­ss van zaterdag het spannendst­e duel van het seizoen kregen en gisteren dan opnieuw een ‘saaie’ veldrit omdat Van der Poel dit keer niet thuis gaf.

Nieuwe start

Dé vraag is hoe het komt dat de wereldkamp­ioen nu pas op de hoogte

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Zo laat Wout van Aert zien dat hij weer kan heersen: rechtstaan­d in zijn klikpedale­n en met de armen wijd open de overwinnin­g vieren.
FOTO BELGA Zo laat Wout van Aert zien dat hij weer kan heersen: rechtstaan­d in zijn klikpedale­n en met de armen wijd open de overwinnin­g vieren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium