Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlak voor zijn dood trouwde acteur Marc Van Eeghem met ex

-

“Acht jaar geleden gingen we uiteen. Maar nu, in de eindfase van mijn leven, zijn we getrouwd. De cirkel is rond.” In zijn laatste interview met het weekblad

Humo vertelt de vorige week overleden acteur Marc Van Eeghem over zijn huwelijk met Kristel, de ex met wie hij twee zonen had.

Het einde schrikte hem niet af, zei Marc Van Eeghem in oktober. Hij had de chemokuur toen stopDaarin gezet, maar bleef koppig genoeg om de ziekte die al zeven jaar in z’n lijf zat niet te omarmen. Tot vlak voor het einde keek de acteur uit naar nog enkele maanden met zijn kinderen en geliefden. Maar vorige week donderdag won prostaatka­nker de strijd. Van Eeghem overleed op 57-jarige leeftijd, met de wetenschap dat hij zijn zonen alsnog dat laatste mooie moment had gegeven.

Een week voor zijn dood gaf Van Eeghem een laatste interview met

Humo, dat vandaag verschijnt. onthult hij de sprong in het huwelijksb­ootje met Kristel Dotremont, de moeder van zijn zonen. “We zijn acht jaar geleden uit elkaar gegaan, maar enkele weken geleden vonden we het allebei een goed idee om nu, in deze laatste fase van mijn leven, te trouwen”, vertelt Van Eeghem. “Er waren de praktische overweging­en – erfeniskwe­sties – maar ook emotionele: Kristel en ik hebben altijd een goede band gehad, en voor de kinderen was het belangrijk dat hun ouders weer bij elkaar waren. Dat we weer een gezin waren.”

Vrienden en familie vierden het huwelijk mee in Van Eeghems appartemen­t, maar hielden het tot nu stil. In datzelfde appartemen­t zouden Kristel en de twee kinderen ook intrekken. Zo ver is het niet kunnen komen. Maar Van Eeghem haalde vreugde uit het huwelijksf­eest, waar zijn zonen de getuigen waren. “Op de een of andere manier is de cirkel nu rond voor mij. Dat geeft me een gevoel van rust.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Marc Van Eeghem.
FOTO PHOTO NEWS Marc Van Eeghem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium