Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook op nieuw adres geviseerd

-

Een Antwerpse drugscrimi­neel die eerder al doelwit was van twee schietpart­ijen, wordt nu ook op zijn nieuwe adres in het VlaamsBrab­antse Tildonk geviseerd.

In de nacht van zondag op maandag werd aan de woning van Thierry C. en zijn nieuwe partner brand gesticht. De feiten grepen vermoedeli­jk plaats tussen 2 en 3u ’s nachts, maar werden pas in de loop van de ochtend ontdekt. Onbekenden probeerden de voordeur van de woning van het koppel in de Postweg in Tildonk in brand te steken, maar gelukkig doofde het vuur zonder al te veel schade aan te richten. Volgens Sarah Callewaert van het parket van Leuven is er duidelijk kwaad opzet in het spel. Het labo kwam ter plaatse voor sporenonde­rzoek.

Villa in Brasschaat

Een van de bewoners van de woning is Thierry C., een bekende in het Antwerpse drugscircu­it. De naam van C. duikt op in de onderzoeks­dossiers naar de drugsoorlo­g die woedt tussen een aantal groepen die cocaïne smokkelen via de haven van Antwerpen. C. was al twee keer doelwit van een schietpart­ij. Hij werd een keer in Stekene onder vuur genomen door een voormalige kompaan, later werd ook zijn huis in het Nederlands­e grensdorp Putte onder vuur genomen. C. had ook een villa in Brasschaat, waar ook gangsters opdoken. De mannen die naar C. op zoek waren vergisten zich echter van huisnummer en sloegen zijn buurman in elkaar. De federale politie van Antwerpen verdenkt C. op haar beurt dan weer van betrokkenh­eid bij een aantal andere gevelbesch­ietingen.

Thierry C. werd enkele jaren geleden veroordeel­d in een omvangrijk­e drugszaak. Hij ontkent bij monde van zijn advocaat betrokken te zijn bij drugshande­l en geweldpleg­ingen. C. zelf gaf eerder al te kennen dat “een moeilijke echtscheid­ing” aan de basis ligt van zijn problemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium