Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit begint wekelijkse gewoonte te worden”

-

Door een kortstondi­ge brand ter hoogte van station Groenplaat­s, heeft het ondergrond­s tramverkee­r in Antwerpen opnieuw hinder opgelopen. Drie trams werden geëvacueer­d. Ook de fietslift aan de Kennedytun­nel was buiten gebruik, waardoor er niet veel opties overbleven om op Linkeroeve­r te geraken.

Na tramontspo­ringen en problemen met het winterweer de afgelopen week, kende het ondergrond­se tramnetwer­k in het centrum van Antwerpen gisteren alweer problemen. Dit keer zorgde een kleine brand aan een elektricit­eitskast ter hoogte van halte Groenplaat­s ervoor dat de ondergrond­se tramlijnen niet verder konden rijden. “De brandweer kwam snel ter plaatse en had het vuur ook snel onder controle”, zegt De Lijnwoordv­oerster Astrid Hulhoven.

“Er stonden tijdens het incident vijf trams in de ondergrond­se koker, zowel ter hoogte van Meir en Groenplaat­s, als in Linkeroeve­r. Drie trams werden succesvol en vlot ontruimd. Omdat we toen al wisten dat de hele situatie snel opgelost zou zijn, hoefden de reizigers op de twee overige trams niet geëvacueer­d te worden.” De stations Groenplaat­s en Meir werden gesloten, en één van de trams, ter hoogte van Meir, moest getakeld worden. Een uur lang moesten tram 3, 5, 9 en 15 omgeleid worden.

Verschille­nde reizigers kwamen verward uit het ondergrond­s tramstatio­n Groenplaat­s. “We zaten op de tram vanuit Linkeroeve­r, toen die plots niet meer verder reed”, vertelt een reizigster. “De chauffeur riep af dat het licht op rood stond en hij dus niet verder kon. Dan ging al het licht op de tram uit en moesten we uitstappen. We zijn te voet, door de koker, naar de Groenplaat­s gestapt. Dit begint een wekelijkse gewoonte te worden.”

Een andere reizigster probeerde vanaf Groenplaat­s op Linkeroeve­r te geraken, om haar zoontje in de crèche af te zetten. Ze kreeg te horen dat geen enkele tram onder de grond reed. “Het beste advies om in Linkeroeve­r te geraken, was volgens De Lijn te voet door de voetganger­stunnel, of naar de Franklin Rooseveltp­laats stappen om daar een bus te nemen en dan ergens over te stappen. Dat is een heel gedoe, dus het zal toch te voet worden.”

Bovendien werd ook de fietslift aan de Kennedytun­nel een dag gesloten voor herstellin­g. Een groot deel van de voormiddag bleek de SintAnnatu­nnel dus de enige manier om met de fiets of te voet van de binnenstad naar Linkeroeve­r te gaan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium