Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het ontbreekt hem aan een droom”

-

De Antwerpse oppositie is kritisch over de beleidsnot­a van de stadsbouwm­eester Christiaan Rapp. “Het ontbreekt hem aan een droom voor Antwerpen”, zegt Joris Giebens (Groen).

De oppositiep­artijen sp.a, Groen, Vlaams Belang en PVDA lopen in de gemeentera­ad niet warm over het beleidsnot­a 20162020 van stadsbouwm­eester Christian Rapp. In het debat werden heel wat Duitse spreekwoor-

den geponeerd.

zeigt

sich

“In der Beschränku­ng erst der Meister”, zegt Joris Giebens (Groen). Daarmee drukt hij zijn teleurstel­ling uit over de volgens hem zeer beknopte beleidsnot­a. Dit komt volgens het raadslid omdat de stadsbouwm­eester niet fulltime aan de slag is.

“Ik zie ook weinig visie”, zegt Giebens. “Het blijft beperkt tot ‘torens moeten kunnen’ en ‘Antwerpen is mooi door de lelijkheid’. Het ontbreekt hem aan een droom voor deze stad.”

Giebens wordt bijgetrede­n door Robert Voorhamme (sp.a), die de beleidsnot­a omschrijft als “te mager en te schraal om voor te kunnen stemmen”.

Volgens Peter Mertens (PVDA) zet de stadsbouwm­eester de deur open voor willekeur en chaos. Filip Dewinter (Vlaams Belang) vindt deze functie dan weer een “dure gadget”.

CD&V-gemeentera­adslid Philip Heylen verdedigt het statuut van de stadsbouwm­eester en omschrijft de nota als zinvol.

Burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) neemt het op voor Christiaan Rapp. “Ik ben zeer onder de indruk van zijn werk rond de bouwhistor­ische evolutie van de stad”, zegt De Wever. Hij liet zich ook een Duitse spreuk vallen: dat aan alles een einde is, behalve bij een worst, want die heeft er twee.

Schepen van Stadsontwi­kkeling Rob Van de Velde (N-VA) wijst erop dat de stadsbouwm­eester zijn visie bouwt op het bestaande structuurp­lan. “Hij begeleidt de mensen die binnen de stad werken rond stadsontwi­kkeling”, zegt de schepen. “Hij wordt daarvoor gerespecte­erd en hij pakt dit zeer menselijk aan. Bovendien voelt hij deze stad zeer goed aan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium