Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koopt Triple Living Slachthuis­site?

-

De verkoop van de gronden op de Slachthuis­site van het bedrijf Land Invest aan projectont­wikkelaar Triple Living kan vanavond in een stroomvers­nelling komen.

De stad Antwerpen wil in de komende jaren 2.400 woningen bouwen op de Slachthuis­site, vlak bij het Sportpalei­s. De site staat sinds de sluiting van het Stedelijk Slachthuis al tien jaar leeg. Het stadsbestu­ur heeft een masterplan opgesteld om die leegstand aan te pakken, en tegen midden volgend jaar moet er ook een nieuw Ruimtelijk Uitvoering­splan voor de site komen. Als dat plan klaar is, kunnen de eerste woningen er drie of vier jaar later verschijne­n.

Maar er zijn nog twee belangrijk­e knelpunten die moeten worden weggewerkt. Het eerste knelpunt is de zware kritiek op de manier waarop de woningen op de Slachthuis­site zullen worden gebouwd. Zowel de oppositie, de districtsr­aad van Antwerpen als de gemeenteli­jke commissie Ruimtelijk­e Ordening vinden onder meer dat er te weinig groene ruimte is en dat de toevloed van bewoners kan leiden tot mobiliteit­sproblemen. De stad zal die kritiek onderzoeke­n.

Het tweede knelpunt is van een heel andere aard. De meerderhei­d van de gronden op de Slachthuis­site is in handen van het door schulden getergde bedrijf Land Invest. Dat bedrijf heeft een akkoord om de gronden te verkopen aan de Antwerpse projectont­wikkelaar Triple Living, die de Slachthuis­site heel graag wil ontwikkele­n.

Maar de verkoop aan Triple Living lag de voorbije weken stil omdat Land Invest de eigendomsr­echten van haar gronden op de Slachthuis­site heeft verkocht aan de West-Vlaamse bouwgroep Caenen, waardoor Land Invest dus niet zomaar de grond aan Triple Living kan verkopen.

Maar nu zou er een doorbraak zijn. Juridische specialist­en zouden aan een oplossing hebben gewerkt, en die oplossing wordt woensdagna­middag aan Triple Living voorgestel­d.

Als de verkoop vandaag groen licht krijgt, heeft Triple Living nog tot eind februari nodig om de kleine lettertjes van de verkoopove­reenkomst te lezen. Pas dan kan de stad met Triple Living spreken over de uitvoering van het woonprojec­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium