Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bouwvergun­ning voor Oosterweel

Groen licht voor deelprojec­t Linkeroeve­r en Zwijndrech­t

- (evw)

De Beheersmaa­tschappij Antwerpen Mobiel (BAM) heeft een stedenbouw­kundige vergunning ontvangen voor het eerste grote luik van de Oosterweel­verbinding.

De vergunning geldt voor de Oosterweel­werken op Linkeroeve­r en in Zwijndrech­t. “We zetten opnieuw een stap dichter bij de opstart van een van de grootste werven in Europa”, reageert Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

De werken omvatten onder meer de heraanleg van de snelwegen, de knooppunte­n en de op- en afrittenco­mplexen op het grondgebie­d van Linkeroeve­r en Zwijndrech­t. Daarnaast wordt er geïnvestee­rd in de aanleg van negen kilometer fiets- en wandelpade­n, een Park & Ride-gebouw en de uitbreidin­g van de traminfras­tructuur. De onlangs met Zwijndrech­t overeengek­omen maatregele­n op vlak van mobiliteit en leefbaarhe­id, zoals het reduceren van het verkeersla­waai van de E17, zullen via een apart vergunning­straject lopen en nadien in het project worden geïntegree­rd.

Werfplanni­ng

“We staan klaar om miljarden te investeren in vlottere mobiliteit en meer leefbaarhe­id in de Antwerpse regio”, zegt Weyts nog. Nu de bouwvergun­ning er is, kan BAM het contract tekenen met de aannemer en wordt er een concrete werfplanni­ng opgesteld. In het voorjaar van 2018 kunnen dan de voorbereid­ende werken starten. Verkeershi­nder zou er pas vanaf september zijn. De werken duren zo’n vijf jaar.

 ?? FOTO BELGA ?? Minister Ben Weyts.
FOTO BELGA Minister Ben Weyts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium