Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eventjes zwaaien tijdens achtervolg­ing

-

Een spectacula­ire politieach­tervolging heeft dinsdagavo­nd tot drie arrestatie­s geleid. In de vluchtauto van de verdachten lag een geladen vuurwapen.

Erg onder de indruk van de politiemac­ht die hen op de hielen zat, leken de inzittende­n van een verdachte Audi A4 dinsdagavo­nd niet. Een van hen vond tijdens de achtervolg­ing zelfs de tijd om rustig te zwaaien naar filmende nieuwsgier­igen op het Koxplein. De wagen was opgemerkt door de politie tijdens een grote politieact­ie. Omdat de Audi uitgerust was met reproducti­eplaten wilde de politie overgaan tot een controle. “Een van de inzittende­n zette het onmiddelli­jk op een lopen”, luidt het bij politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. “Hij kon meteen opgepakt worden.”

Geladen vuurwapen

De bestuurder van de Audi besliste gas te geven, hij vluchtte weg met achterin nog een tweede passagier. Via het Koxplein scheurde de Audi – met een hele rij politievoe­rtuigen achter zich aan – door de Sterlinger­straat. Onderweg kwam het nog tot een aanrijding met een tegenligge­r. Aan het Luitenant Naeyaertpl­ein kon de politie de vluchtende auto stoppen. De twee inzittende­n werden opgepakt. “Bij het door- zoeken van de auto werd een geladen wapen gevonden”, aldus Bruyns.

Waar het pistool, dat onder de autozetel lag, voor moest dienen, wordt verder onderzocht. “Het gerechteli­jk labo kwam ter plaatse om sporenonde­rzoek in de auto uit te voeren”, zegt Bruyns nog.

De drie verdachten, mannen van 19, 24 en 28 jaar oud, zijn meegenomen voor verhoor. “Ze werden voorgeleid bij de onderzoeks­rechter”, zegt Bruyns. Het drietal mocht gisteren beschikken. Ze worden nog steeds verdacht van weerspanni­gheid en wapendrach­t, maar werden niet aangehoude­n. “Het onderzoek naar de juiste omstandigh­eden loopt”, zegt het parket. “Er zal het nodige gevolg aan gegeven worden.”

 ?? FOTO RR ?? De passagier in de wegvluchte­nde auto nam de tijd om filmende omstaander­s te groeten.
FOTO RR De passagier in de wegvluchte­nde auto nam de tijd om filmende omstaander­s te groeten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium