Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kerstsfeer “Ons huis ziet er echt nooit saai uit”

Santa Claus is coming to town, en dat maakt heel wat mensen gelukkig. Uw krant zocht de leukste versiering­en en de strafste kerstfanat­en voor u uit. Feestdagen hoogtepunt voor Eddy uit Deurne

- EDDY HOSKENS Kerstfan “We willen de passanten FOTO JAN VAN die naar hun DER PERRE werk rijden meteen al een goede dag bezorgen.”

Kleur brengen in de Deurnese Regenboogl­ei, dat is wat Eddy Hoskens (63) en zijn vriendin beogen met hun opvallende kerstverli­chting in de voortuin. “Gewone witte lampjes wil ik niet”, aldus Eddy.

Al veertien jaar lang is het voor de buren van Eddy Hoskens uitkijken naar wat hij dat eindejaar in petto heeft qua kerstverli­chting. Elke kerstperio­de komt er iets bij en wordt er gemiddeld zo’n honderd euro gespendeer­d aan nieuwe kerstverli­chting of decoratie. “Dat wil niet zeggen dat het elk jaar meer wordt, want er worden vaak losse decoraties­tukken gestolen uit de voortuin. Heel zielig is dat, maar we blijven versieren.”

Om alle

kerstverli­chting aan te sluiten heeft Eddy zo’n 25 stekkers nodig voor de buitenverl­ichting en nog eens evenveel stekkers voor de lichtjes binnen in de woonkamer. “Zelfs op het dak van het huis staan twee kerstfigur­en, kerstbomen en een lichtjesba­l. We zijn toch steeds een goede week bezig om alles op tijd geïnstalle­erd te krijgen.”

Eddy en zijn vriendin genieten zelf erg van hun versiering, maar ook passanten blijven graag staan of lopen een paar straten om om naar de versiering te ko- men kijken. “De kinderen die op de oprit blijven staan en alles in zich opnemen, daar alleen al zou je het voor doen. We wonen op de hoek van een drukke baan waar veel passage is. Onze verlichtin­g brandt al vanaf zes uur ’s morgens. We willen de passanten die naar hun werk rijden van 's mor- gens al een goede dag te bezorgen."

Kerst is het hoogtepunt van het jaar wat betreft versiering, maar ook met Pasen en Halloween komt de bijpassend­e decoratie uit de kast. “Alles wat kleurrijk en te vervoeren is met de fiets, we hebben geen wa- gen, zetten we buiten. In de zomer, als er geen feestdagen zijn, versieren we de voortuin met zonnen aan de muur en kleurrijke bloe- men in de grond. Ons huis ziet er nooit saai uit.”

 ??  ?? ELIEN VAN WYNSBERGHE, REBECCA VAN REMOORTERE
ELIEN VAN WYNSBERGHE, REBECCA VAN REMOORTERE
 ?? FOTO DBA ?? In dansschool Dancepoint kijken ze heel het jaar uit naar de kerstperio­de.
FOTO DBA In dansschool Dancepoint kijken ze heel het jaar uit naar de kerstperio­de.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Eddy (63) en zijn vriendin zijn dol op Kerstmis, Pasen en Halloween.
FOTO JAN VAN DER PERRE Eddy (63) en zijn vriendin zijn dol op Kerstmis, Pasen en Halloween.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium