Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We knutselen steeds zelf van alles in elkaar”

Dansschool ontvangt klanten in kerstsfeer

- GUY JOTTAY

Het jaarlijkse kerstbal is een hoogtepunt bij dansschool Dancepoint in Merksem. Voor dat kerstbal wordt de zaal volledig in kerstsfeer aangekleed. “Ook onze lessen staan in het teken van kerst”, aldus eigenaar Guy Jottay.

De dansers die deze dagen binnen lopen bij Dancepoint worden onthaald met een gratis jenever en een dansleraar met kerstmuts op het hoofd. De inkom werd ondergedom­peld in sfeervolle kerstverli­chting. De danszaal binnengeko­men, hangt de kerstboom onderstebo­ven aan het plafond, dat ligt niet aan de jenever. Al een paar jaar installeer­t het gezin Jottay de kerstboom aan het plafond om plaats in de zaal te besparen. “Ons jaarlijks kerstbal is een hoogvliege­r waarbij mensen in de rij staan om tickets te bemachtige­n. Al onze wedstrijdp­aren treden dan op. Een paar jaar geleden zochten we nog zes plaatsen in de zaal voor mensen die heel graag wilden komen kijken, maar we vonden geen plaats voor een extra tafel langs de vloer omdat er een grote kerstboom stond. Met een boom aan het plafond was dat probleem snel opgelost, niet enkel decoratief en creatief, maar dus ook praktisch.”

Traditiege­trouw zijn het Guy, zijn vrouw Martine en hun vier kinderen die de kerstversi­ering in de zaal hangen. “We proberen ook altijd zelf een paar dingen in elkaar te knutselen. Ook vrienden komen helpen om alles op tijd klaar te krijgen. We gaan graag ver in de decoratie, vooral met kerstlampj­es. Lampjes zijn voor mij als een snoepwinke­l, maar ik denk wel na over combinatie­s die werken met elkaar. Ik ben geen freak die om ter meeste lampjes wil hangen, het moet mooi en sfeervol blijven. Dit jaar hangen er witte, groene en rode lampjes en de inkom is versierd met figuren van diertjes om de natuur binnen te brengen. We krijgen veel positieve reacties van nieuwe leden over de moeite die we in de decoratie steken, dat is leuk om te horen. “

De kerstdecor­atie is één zaak, maar Guy gaat graag nog verder. Ook de lessen staan in het teken van Kerstmis. “Elk jaar zijn onze kerstzumba­lessen, met bijhorende kerstmuzie­k en -muts, een enorm succes.”

Ook tijdens Halloween wordt de danszaal in thema ondergedom­peld. “Vroeger spendeerde ik jaarlijks zo’n 1.000 euro aan Halloween. Die versiering ging best ver, tot levende figuranten op de toiletten toe. De laatste jaren hou ik het om economisch­e redenen wel ietsje beperkter. Maar met Kerstmis mag het altijd wat meer zijn.”

Eigenaar Dancepoint “Ik ben geen freak die om ter meeste lampjes wil hangen, het moet mooi en sfeervol blijven.”

 ?? FOTO DBA ??
FOTO DBA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium