Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VOETBAL KORT

-

Mirallas kan ook naar Galatasara­y. Rode Duivel Kevin Mirallas, op een dood spoor bij Everton, kan naar Galatasara­y. Eerder klopte ook zijn ex-team Olympiacos aan. Mirallas zou graag terugkeren naar Athene, waar hij ooit ‘Speler van het Jaar’ werd en waar momenteel vier Belgen spelen. Maar de Turkse topclub heeft meer financiële armslag dan de Grieken, en dat zal ook nodig zijn. Mirallas tekende in mei nog een nieuw, verbeterd contract tot 2020. Het is voorlopig nog niet duidelijk of Everton een verhuur ziet zitten of liever een definitiev­e verkoop wil. Dat de 30-jarige aanvaller weggaat bij The Toffees staat vast. Mirallas stond in de Premier League amper 136 minuten op het veld en wordt al sinds een maand niet meer geselectee­rd voor wedstrijde­n. Om in aanmerking te komen voor een WK-selectie, moet hij aan spelen toekomen. Galatasara­y is derde, op een punt van leider Fenerbahçe. Trainer Igor Tudor werd twee dagen geleden ontslagen.

(kvu)

Franse spits Raspentino (ex-Marseille)

tekent bij Eupen. Eupen heeft de start van de wintermerc­ato niet afgewacht om zich te versterken. De Frans-Algerijnse spits Florian Raspentino (28) tekende gisteren een contract bij de rode lantaarn. Raspentino (ex-speler van Marseille, Brest, Bastia en Caen) zat dit seizoen zonder club en is dus nog speelgerec­htigd voor de winterstop. In zijn carrière speelde Raspentino 85 wedstrijde­n in de Franse eerste klasse, waarin hij elf keer scoorde. Zijn laatste officiële doelpunt dateert ondertusse­n wel al van in december 2015. (thst)

Fans mogen nieuw shirt ontwerpen van

Waasland-Beveren. Valtteri Moren verscheen nog niet op het oefenveld en raakt niet fit voor de match tegen Oostende. Waasland-Beveren speelt vanaf volgend seizoen in een nieuwe uitrusting. Supporters kunnen vanaf vandaag tot en met maandag 15 januari hun ontwerp doorsturen naar de club. (whb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium