Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pijnlijke avond voor Malinwa

Kansloze nederlaag en rode kaarten voor De Witte en Bandé luiden sombere Kerst in voor KV

- THOMAS STANDAERT

Club Brugge gaat vrolijk verder op zijn elan, KV Mechelen moet opletten dat het voor de winterstop niet terugzakt in de gevarenzon­e. Twintig minuten kon Malinwa de schijn ophouden tegen de competitie­leider, maar nadien werd het klassevers­chil tussen de fiere leider en de voorlaatst­e in de stand overduidel­ijk. Twee rode kaarten maakten de avond voor KV alleen maar pijnlijker.

“Met respect voor de tegenstand­er, maar vooral met vertrouwen in eigen kunnen.” Zo wilde KV-coach Aleksandar Jankovic zijn ploeg zien voetballen tegen de beste ploeg van het land. De Serviër voerde één wijziging door ten opzichte van de match in Kortrijk en koos voor de opnieuw fitte Tomecak in plaats van Paulussen om de snelle Limbombe af te stoppen. Tien minuten bleef KV zonder al te veel problemen overeind. Een eerste waarschuwi­ng van Wesley belandde naast de eerste paal. Zonder dat Club zijn beste voetbal moest bovenhalen, duwde het KV daarna langzaam maar zeker tegen het eigen doel. Na twintig minuten liet Cocalic zich verrassen door een diepe bal van Poulain en gooide hij zijn 86 kilogram in de strijd om lichtgewic­ht Diaby tegen de grond te beuken. Dat Nicolas Laforge een scheidsrec­hter die zelfs fluit voor imaginaire fouten - meteen naar de stip wees, hoefde niet te verbazen. De strafschop was een klus voor Ruud Vormer, die de bal als een geleide kruisraket voorbij Coosemans in de winkelhaak vuurde.

Meer was er niet nodig om de veer bij KV volledig te doen breken. Defensief zagen we terug de kwetsbaarh­eid van twee maanden geleden en eenmaal over de middenlijn speelde KV werkelijk niets klaar. Iets na het halfuur was de match al beslist. Een dribbelend­e Limbombe werd weinig in de weg gelegd door Cocalic, Wesley trapte vanuit stand overtuigen­d de 0-2 op het bord. ‘Kat in bakkie’, moet Vormer gedacht hebben. Nog was het ergste leed nog niet geleden voor de thuisploeg. Een minuut voor de rust plantte De Witte zijn studs op het been van Wesley, waarna hij meteen mocht gaan douchen van Laforge. De 200e wedstrijd van De Witte voor Malinwa zal pas voor na de winterstop zijn. Toen ook Pedersen zich voor de rust nog blesseerde, wist het KV-publiek dat het een avond zou worden om snel te vergeten.

Tomecak beste Mechelaar

Toch slaagde Jankovic er tijdens de rust in om nog wat vuur in zijn team te blazen. KV begon goed aan de tweede helft en versierde via Tomecak - de beste man bij KV - een goede kans. Butelle ranselde het schot van de Kroaat uit de korte hoek. Het sprankeltj­e hoop op een miraculeuz­e terugkeer werd echter al rap de kop ingedrukt. Cools bediende vanop rechts Diaby en die prikte de derde Brugse treffer van de avond binnen. Een afstraffin­g leek in de maak maar in tegenstell­ing tot Anderlecht liet KV zich met zijn tienen toch niet helemaal afmaken. Een schot van de ingevallen Vossen zeilde net naast de paal en Claes behoedde zijn team van de 0-4 door een kopbal van Denswil van de lijn te redden.

Een overbodige slotfase werd enkel nog gekruid door enkele pittige opstootjes. El Messaoudi kreeg het aan de stok met Vormer en ook Bandé verloor voor de tweede match op rij zijn kalmte in een woordenwis­seling met Limbombe. Het goudklompj­e van KV kreeg eerst geel maar mocht kort nadien ook inrukken van Laforge toen hij te laat kwam om een pass van Diaby af te stoppen. Een bijzonder zwaar verdict van Laforge aangezien Bandé zijn tegenstand­er nauwelijks raakte. En zo dreigt het toch nog een sombere Kerst te worden voor Malinwa. KV moet hopen dat Lokeren vanavond geen punten pakt op Antwerp, of het staat alleen voorlaatst­e.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO ISOSPORT ?? In blessureti­jd werd ook Bandé nog uitgeslote­n.
FOTO ISOSPORT In blessureti­jd werd ook Bandé nog uitgeslote­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium