Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik bibber als ik naar het klassement kijk”

Roger Lambrecht haalt deze winter geldbuidel nog eens boven

- WIM HOUTTEQUIE­T

Arme Roger Lambrecht. De kranige Lokerenvoo­rzitter, 86 inmiddels, zag Lokeren na zeven competitie­wedstrijde­n zonder overwinnin­g afglijden naar de voorlaatst­e plaats in het klassement. “Ik hoop dat onze vriend Peter Maes het nog rechttrekt.”

Hoe gaat het met uw nachtrust, voorzitter?

“Slecht. Ik heb in mijn leven al beter geslapen. Ik bibber en ik beef als ik naar het klassement kijk. Maar panikeren doe ik nog niet, hoor. Zo lang we nog vijf punten meer hebben dan Eupen, ben ik gerust. Maar veel overschot hebben we niet, dat is zeker.”

Maar dan zal Lokeren wel nog eens moeten winnen.

“Dat is al een tijdje geleden (van 24 oktober,

red.). Maar Peter heeft hier en daar toch al wat punten kunnen sprokkelen. Dit seizoen is een serieuze tegenvalle­r. Ik hoop dat onze vriend

(Peter Maes dus, red.) het nog rechttrekt. Ach, ik heb er vertrouwen in, maar voorlopig kan niemand met een Lokerenhar­t tevreden zijn.”

Waar liep het dan mis?

“Och, manneke... We hebben een paar spelers gehaald die het niet waarmaken. We kunnen niet anders zeggen dan dat we deze zomer niet

al te best hebben ingekocht.”

Je trekt de geldbuidel deze winter dus nog maar eens open?

“We zijn verplicht, hé. Achterin en op het middenveld trekken we onze plan, maar voorin zijn we zwak. We zoeken twee of drie goede aanvallers zodat we ons kunnen redden. Een spits en een nummer tien, dat hebben we nodig.”

Wat een geluk dat Overmeire eindelijk terug fit is na blessurele­ed.

“Met of zonder hem, dat scheelt een slok op de borrel. Zag je het verschil toen hij er vorige week in de derby tegen Waasland-Beveren opnieuw bij was? Maar de lappenmand zit met Maric, De Ridder, Skulason en Miric nog overvol.”

Heb je dan geen spijt dat je Persoons deze zomer liet vertrekken?

“Spijt is een groot woord, hé... Koentje was intussen al 34. Als we die niet meer zouden kunnen vervangen. Terki is geen slechte speler, maar hij kent een middelmati­g seizoen.”

Hoeveel punten wil je nog pakken voor de winterstop?

“Morgen (vanavond, red.) tegen Antwerp en dinsdag tegen KV Mechelen zouden we toch vier op zes moeten pakken. Als dat lukt, zouden we ons moeten kunnen redden.”

Wanneer is dit seizoen geslaagd?

“Als we in eerste klasse blijven. Wie vreest de degradatie niet? Zakken naar 1B is de oplossing niet, hoor.”

Tot slot, ben je verrast dat Marc Coucke Anderlecht overneemt?

“Natuurlijk, ik dacht dat zijn hart bij Oostende lag? Ach, hij wil nummer één zijn. Maar hij komt wel op het goede moment om het vuur in Anderlecht opnieuw aan te wakkeren. Want dat hebben ze daar wel nodig.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium