Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verkoop van Slachthuis­site nu toch rond

Triple Living bereikt akkoord met Land Invest na juridisch getouwtrek

- CHRISTOF WILLOCX

De Antwerpse projectont­wikkelaar Triple Living koopt de gronden van de Slachthuis­site in Antwerpen over van het bedrijf Land Invest. Er moet wel nog een traditione­el boekenonde­rzoek gebeuren, maar alle juridische problemen zijn woensdagav­ond uit de weg geruimd. Daardoor weten de stad Antwerpen en het autonoom gemeentebe­drijf AG Vespa met welke partner ze de leegstaand­e site moeten omvormen tot een wijk met onder meer woningen, parken en een buurtsport­centrum.

De Antwerpse projectont­wikkelaar Triple Living heeft gisterenav­ond een akkoord bereikt over de aankoop van de meerderhei­d van de gronden van de Slachthuis­site.

Daarmee komt er voorlopig een einde aan de soap rond de leegstaand­e site aan het Sportpalei­s. De stad Antwerpen wil op de plaats in de komende vijf tot twintig jaar onder meer woningen, parken en een buurtsport­centrum bouwen. Maar het was de voorbije weken onduidelij­k met welke partner ze de site verder zou ontwikkele­n.

De stad en het autonoom gemeentebe­drijf hebben zo’n 40% van de gronden. De rest was in handen van de financieel noodlijden­de projectont­wikkelaar Land Invest en die wilde de gronden verkopen. “We hebben nu een akkoord om de gronden van de Slachthuis­site van Land Invest over te kopen”, zegt Dirk Cavens, topman van Triple Living. Hij benadrukt wel dat zijn bedrijf nog tot eind februari nodig heeft om het traditione­le boekenonde­rzoek te doen. Zo moet worden nagekeken of de grond in een deugdelijk­e staat is en of er geen verborgen juridische problemen zijn.

Constructi­eve sfeer

De voorbije weken bleek dat de West-Vlaamse bouwgroep Caenen een soort van ‘borgstelli­ng’ op de grond van Land Invest op de Slachthuis­site had, waardoor de verkoop niet zomaar kon doorgaan. “Maar we zijn in alle sereniteit en in een constructi­eve sfeer tot een akkoord met de Groep Caenen gekomen”, zegt Cavens. Triple Living zegt dat het gesprekken wil voeren met stad, stadsbouwm­eester en

omwonenden over de verdere ontwikkeli­ng.

Lins Tower

In een tweede dossier is er nog geen akkoord. Land Invest wil ook de gronden van de in aanbouw zijnde Lins Tower op de Antwerpse Tunnelplaa­ts verkopen. De Lins Tower is een toren van dertien bouwlagen waar appartemen­ten en studentenk­amers komen. “We onderhande­len nog met het Luikse pensioenfo­nds Ogeo Fund”, zegt Cavens. Ogeo Fund heeft de helft van de aandelen van Land Invest en heeft in juridisch opzicht blijkbaar meer te zeggen over de gronden op de Tunnelplaa­ts dan die op de Slachthuis­site.

Ogeo Fund liet in een e-mail aan uw krant weten dat het erover waakt dat “de activa van Land Invest niet onder de prijs worden verkocht”.

De onderhande­lingen over de gronden op de Tunnelplaa­ts zullen wellicht nog een tijdje duren.

 ?? FOTO SEBASTIAN STEVENIERS ?? De intussen verkochte Slachthuis­site zoals die er nu wat troosteloo­s bijligt.
FOTO SEBASTIAN STEVENIERS De intussen verkochte Slachthuis­site zoals die er nu wat troosteloo­s bijligt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium