Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blauwe lichtjes in de boom zijn hip”

-

b Wie? Sven De Kaey (39), vennoot bij NN Light in Aartselaar.

b Bedrijf? NN Light, sinds 1989. “NN staat voor Neolite Niagara. Neolite, omdat we volop wilden mikken op nieuwe lichttechn­ologieën als led. Niagara, dat heeft eigenlijk niet veel met een waterval van licht te maken. In de jaren negentig speelde ook het idee om een carwashket­en, Niagara genaamd, op te starten. Maar dat is niet doorgegaan.”

b Wat maakt de winter? “De eerste keer dat ik een trui uit de kast haal. Ik ben altijd de laatste hier die last heeft van de koude. Dus als ze mij ’s morgens met een trui zien binnenkome­n, moet de winter echt begonnen zijn.”

b Kerstmis of Nieuwjaar? “Kerstmis, want dan hangen alle lichtjes waar ze moeten hangen en komt er een einde aan lange werkdagen van 6u tot 20u. Meestal val ik na het kerstdiner zalig in slaap in de zetel.” b Winter in Antwerpen of in het buitenland? “Tijdens de kerstvakan­tie geniet ik er het meest van om rustig thuis te zijn bij mijn familie. Maar in februari trekken we naar de Zwitserse sneeuw, dan gaan we skiën.

b Wintertren­d? “De combinatie van witte en gouden lichtjes in de boom is trendy dit jaar. En ook blauwe kerstverli­chting is hip voor wie iets alternatie­fs wil. Het district Wilrijk ging voor een boom met blauwe lampjes dit jaar.” (kase)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium