Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet alles op afwezighei­d geblesseer­den steken”

Robin Blondeel zakt met Amigos naar laatste plaats

-

De mannen van Amigos Zoersel gingen het voorbije weekend met de billen bloot bij Gent. De ploeg van coach Dries Hoeyberghs liet bij momenten een gelaten indruk en kwam vanaf de derde set niet meer in het stuk voor.

Van het spetterend­e, enthousias­te team dat enkele weken geleden grootmacht Aalst uit de Beker van België kieperde en in de eerste weken van de competitie regelmatig lof oogstte voor hun fris en degelijk spel, bleef er in de wedstrijd bij rode lantaarn Gent niet veel over.

“De laatste weken zijn de resultaten niet echt fantastisc­h. We proberen iedere keer een goed resultaat neer te zetten, maar het lukt gewoon niet”, is setter Robin Blondeel eerlijk in zijn analyse. “Alles op de afwezighei­d van enkele geblesseer­den steken, is wat kort door de bocht. Het speelt mee, maar we moeten ook met zijn allen voor de spiegel durven te gaan staan en durven toe te geven dat we de laatste tijd te veel individuel­e fouten maken. Op dit niveau betaal je dat cash. We namen zowel op Menen als op Gent geen onaardige start, maar we konden het niet afmaken. We kregen iedere keer een tik en konden niet meer recht krabbelen. Na een tijdje begint dat te wegen.”

Robin Blondeel hoopt dan ook dat het tij vrijdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Borgworm keert. “Het zou leuk zijn mochten we in die wedstrijd iets kunnen rapen. Borgworm is een solide ploeg, maar als we onze foutenlast kunnen beperken en de nodige aandacht kunnen schenken aan onze opslagdruk, zit er misschien iets in. Het zou ons in ieder geval met een beter gevoel de winterstop doen ingaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium