Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Moeten hoger kunnen mikken”

Tim Follaets en Mortsel staan nog niet waar ze horen te staan

-

De mannen van Mortsel werkten tot op heden een wisselvall­ig seizoen af. Na een mindere start zijn Tim Follaets en co wel opgeschove­n naar de vijfde plaats.

“Voor wat we tot nu toe lieten zien, verdienen we niet meer dan de vijfde plaats, maar we hadden minstens enkele punten meer moeten hebben”, verwijst Follaets naar de verloren wedstrijde­n tegen TS Vilvoorde en Beveren-Melsele. “Onze voorbereid­ing was niet super, vooral omdat we nooit volledig waren. Pas in het tweede competitie­weekend was iedereen op de wedstrijd. Het maakte dat we niet al te best aan deze campagne zijn begonnen.”

“Naarmate het seizoen vorderde, werd het gebrachte spel beter en pakten we ook de nodige punten. Al liep het af en toe nog eens mis, zoals vorig weekend tegen de Tosportsch­ool. Dat kan gebeuren. Toch vind ik dat we met deze groep enkele plaatsen hoger moeten kunnen geraken. Nijlen is te sterk, maar alle andere ploegen uit de top kunnen we aan. We klopten niet toevallig Hofstade-Zemst en Wijgmaal, de huidige nummers twee en drie. Daar moeten wij kunnen staan.”

“De jonge gasten zijn stilaan een meerwaarde. Waren ze de voorbije twee seizoenen meer een noodoploss­ing, dan kunnen ze nu beslissend zijn. Als we in de terugronde volledig kunnen zijn tijdens het merendeel van de wedstrijde­n, zit de top drie er zeker in.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium