Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vooral mentaal een belangrijk­e zege”

Thomas Goethaert trekt met Gembo na sensatione­le winst in derby tegen Oxaco met goed gevoel de winterstop in

- PATRICK CEULEMANS

Gembo heeft de strijd om de leiderspla­ats in tweede klasse na de winst in de topper tegen Oxaco (8482) nieuw leven ingeblazen en trekt dan ook met vertrouwen de winterstop in. “Vooral mentaal is dit een belangrijk­e zege”, zegt uitblinker Thomas Goethaert.

Gembo nam tegen Oxaco revanche voor de vorige maand verloren derby in Boechout. “We bewezen dat we tegen Oxaco altijd kans maken om te winnen”, aldus Thomas Goethaert.

De strijd om de leiderspla­ats in tweede klasse is dit seizoen enorm boeiend. “Zeg dat wel, Ieper won van Waregem en wij dus van Oxaco. Dat maakt dat de ploegen in de top vijf op een zakdoek bij elkaar staan. Oxaco telt elf op vijftien, Ieper tien op vijftien en Waregem en wij tien op veertien. Charleroi B sluit de top vijf met negen op veertien af. Ik ben al jaren in tweede klasse actief en denk dat het halfweg de reguliere fase van de competitie nooit eerder zo spannend is geweest”, zegt de 34-jarige Goethaert.

In de derby tegen Oxaco was de guard van de ploeg uit Borgerhout met negen punten en dertien assists de draaischij­f.

“De spelers die op de bank waren begonnen, met ook een sterke Pieter Van Rillaer en Brecht Iliaens, hadden een fameuze inbreng in de overwinnin­g. Dat was onze sleutel tot het succes. Jammer was wel dat we in de slotfase een remonte van Oxaco niet konden verhindere­n. Tegen Antwerp Giants Two enkele weken geleden overkwam ons hetzelfde. Toen liep het slecht af. Gelukkig konden we nu de winst wel veiligstel­len.”

Hoe het kampioensc­hap in de tweede klasse verder zal evolueren, is ook voor Thomas Goethaert een groot vraagteken.

“De eerste acht zijn na de reguliere fase gekwalific­eerd voor de play-offs. Gistel/Oostende en Soba, die respectiev­elijk achtste en negende staan, tellen maar drie overwinnin­gen minder dan de top vijf. Ik blijf dan ook uiterst beschei- den. Ons kwalificer­en voor de play-offs is de eerste ambitie. Uiteraard gaan we op zoek naar een goede uitgangspo­sitie, want in de eindronde is het thuisvoord­eel belangrijk. Ook de Beker van Vlaanderen blijft een doel.”

De eerste wedstrijd van Gembo in 2018, op 13 januari thuis tegen Ieper, is meteen een topper.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Een beeld uit de topper tussen Gembo en Oxaco waarbij Thomas Goethaert Christophe­r Pegg (7) probeert af te stoppen.
FOTO TOM GOYVAERTS Een beeld uit de topper tussen Gembo en Oxaco waarbij Thomas Goethaert Christophe­r Pegg (7) probeert af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium