Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vooral om de jongeren te laten doorgroeie­n”

Nieuwe coach Tom Teughels wil met Oxaco B naar landelijke

-

Vorige week nam coach Sven Holt onverwacht ontslag als coach van Oxaco B. De club zocht en vond al snel een vervanger in de persoon van de ervaren Tom Teughels, die een contract tot het einde van het seizoen tekende.

Tom Teughels was de laatste jaren bij Guco Lier coach van de eerste en tweede ploeg. Daarvoor was hij vier jaar coach van Makeba Mariaburg. De laatste maanden zat hij zonder club.

“Tijdens de voorbije zomer kreeg ik geen enkele aanbieding waar ik zin in had, daarom zat ik even zonder club”, vertelt Teughels. “Eerste provincial­e is zeker niet te min voor mij, maar het moest een ploeg met ambities zijn. En dat is Oxaco.”

Tom gaat zowel de B-ploeg in eerste provincial­e als de landelijke juniores leiden. “Dit i!s een logische beslissing. De meeste juniores spelen ook in de B-ploeg. Ik kijk er in ieder geval naar uit. Die paar maanden rust hebben me goed gedaan, maar het begon toch terug te kriebelen.”

“Ik moet me natuurlijk nog inwerken en zal me goed laten informeren, want ik ken de meeste jongens nog niet. De winterstop komt dan ook op het juiste moment. Tijdens de trainingen zal ik iedereen snel leren kennen. Op 6 januari moeten we al terug aan de bak. Ik weet wel dat ik een jonge, ambitieuze groep in handen krijg. We willen op ons elan verdergaan en zeker de play-offs halen. Dan is alles mogelijk.”

“De club wil duidelijk hogerop, maar een deadline is er niet gesteld. Er wordt geen druk opgelegd en ik krijg de nodige vrijheid om mijn ding te doen. Nu is het verschil met onze eerste ploeg veel te groot. Om de jonge gasten door te laten groeien, moeten ze in landelijke spelen. Dit jaar zo hoog mogelijk eindigen, is dan ook de boodschap. Jammer dat de twee wedstrijde­n tegen mijn ex-ploeg Guco al gespeeld zijn. We moeten nog wel naar Makeba, dat zal ook heel leuk worden. Ik kijk er al naar uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium