Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marten Van Riel enthousias­t over nieuwe Wereldbeke­r in Antwerpen

“Dit motiveert me extra”

-

Maandag werd de nieuwe Wereldbeke­r (ITU) van Antwerpen, op 17 juni in en rond het Eilandje, voorgestel­d. ’s Lands beste kwarttriat­leet Marten Van Riel is in zijn nopjes met de nieuwe thuiswedst­rijd.

Triatlon zit in de lift in Antwerpen. In augustus 2017 vond er in Wuustwezel voor het eerst een Europabeke­r (ETU) plaats en dat werd een glansrijk succes voor organisato­r Marc Herremans en winnaar Marten Van Riel. In de Wereldbeke­r (ITU) op 17 juni, met Herremans als wedstrijdd­irecteur, wil Van Riel opnieuw schitteren. “Het is plezant om voor eigen publiek een extra wedstrijd te hebben. Het motiveert me alleen maar extra. Voor mij voelt het als een thuiswedst­rijd.” De Loenhouten­aar won begin november zijn eerste Wereldbeke­r. Van het nummer zes van de Spelen in Rio mag er gerust een tweede volgen. “Juni zal een drukke maand worden met eerst de Wereldbeke­r, een week later de ETU in Wuustwezel en dan nog de WTS in Leeds in combinatie met een Mixed Relays. Ik zal dus top moeten zijn. De concurrent­ie zal ook wel weten dat de ETU in Wuustwezel en de ITU in Antwerpen een ideale combinatie vormen. Maar hoe meer tegenstand, hoe liever ik het heb. Als je de top wil bereiken, moet je de tegenstand van het allerhoogs­te niveau aankunnen. De wedstrijd valt in het begin van de kwalificat­ieperiode voor de Spelen van Tokio. Ik zal daar de eerste rankingpun­ten voor Tokio kunnen rapen.”

In maart wil Van Riel er al staan. “In tegenstell­ing tot de vorige jaren, begin ik mijn seizoen niet in Australië. Ik start op 2 maart in Abu Dhabi met een sprint. Daarna volgt een trainingsb­lok en eind april is er de ITU van Bermuda. Het seizoen zal in het teken staan van de jacht op rankingpun­ten voor de Spelen in Tokio. Er zijn minder races waar punten te rapen vallen en dat speelt in mijn voordeel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium