Gazet van Antwerpen Stad en Rand

is de winnares van ‘The Voice’

- BENJAMIN PRAET, TOM DE LEUR

D e pas 17 jaar geworden Luka Cruysbergh­s uit Wijgmaal heeft de finale gewonnen van The

Voice van Vlaanderen. De studente sportweten­schappen klopte in een ultiem duel Dries De Vleminck, een 29jarige opvoeder uit Denderleeu­w. “En nu? Een feestje en een paar schoon schoenen kopen.”

“Duizelig.” Zo voelde Luka zich meteen na de overwinnin­g. “Ik weet het allemaal even niet meer.” En huilen deed ze ook daar op dat grote podium, tranen van geluk, terwijl haar ouders, stiefpapa, plusmama en broer elkaar in de armen vielen. Je zou voor minder: op de winnaar van The

Voice van Vlaanderen ligt 25.000 euro te wachten, een auto voor één jaar en een platencont­ract. Met dat platencont­ract is de 1 meter 67 hoge Luka wellicht het meest blij: “Ik ga bewijzen dat het wél mogelijk is om een talentenja­cht te winnen én een succesvoll­e carrière uit te bouwen.” Iets wat in het verleden al eens anders liep. Ze is intussen zelfs al bezig aan een eerste eigen pianosong.

“Schoon schoenen kopen”

Dan heeft ze alvast geluk met een coach als Alex Callier. Dat hij haar zal inlijven als nieuwe zangeres van Hooverphon­ic, wil hij voorlopig niet hebben gezegd. “Alles ligt open. Maar vast staat dat we nog zullen samenwerke­n. Mijn engagement eindigt niet”, zegt hij. De frontman van Hooverphon­ic was vol lof over zijn poulain: “Elke keer maakt ze haar eigen versie van een nummer, ik hoef dat niet voor haar te doen. Nooit is het een simpele kopij. Zelfs als ze een nummer tien keer zingt, zingt ze het tien keer anders. Dát is voor mij een echt goeie solozanger­es.” Luka zette haar talent nog extra in de verf met een smetteloos gezongen versie van de Hooverphon­icklassiek­er Mad about You, op de gitaar begeleid door Callier.

Nuchter is ze wel. School blijft belangrijk en met het geld gaat ze voorlopig hooguit “schoon schoenen kopen”. “Alex vertelde me dat ik me één folieke mocht permittere­n. De rest van het bedrag wil ik investeren in muziek”, zegt ze. In het ultieme duel, beslist door stemmend Vlaanderen, was het Dries De Vleminck die in het stof beet. De 29jarige opvoeder uit Denderleeu­w hoeft niet te treuren: zelfs al raakt hij niet gelanceerd, zijn groep Houston’s Problem is dat wel. Samen met zijn maatje Dieter, ook lang in de running voor de eindzege, heeft hij in 2018 al een pak optredens. Al doet hij graag een oproep: “Aan alle songschrij­vers en producers, jullie weten me te vinden.” Dries liet dan ook zien dat hij elk genre aankan; van rock over funk tot dance.

Gesneuveld op het veld van eer

Naast Luka en Dries hadden ook Bert Lievens en Bonni Van Ounsen zich geplaatst voor de finale. De 33jarige begeleider in een beschutte werkplaats uit Tongerlo en de student marketing uit Merksem sneuvelden op het veld van eer. De Kempische rocker Bert kan zich nu volledig concentrer­en op de geboorte van zijn eerste zoontje in januari én zijn coverband Fenix, Bonni vertrekt wellicht eerst op skivakanti­e voor hij zijn studies marketing verderzet. In de finale droomde hij luidop van een Sportpalei­s, gevuld à la Ed Sheeran, “met al die lichtjes van die telefoons”, maar dat zit er voorlopig niet in. Toch staan er al een paar managers en één platenfirm­a in de rij om iets met Bonni te ondernemen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium