Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Donkerrode Kerst aan de Gaverbeek

-

27 minuten. Nog voor het halfuur was het kalf alweer verdronken voor Essevee. Walsh kreeg na een kwartier al rood, een klein kwartier later trapte Olayinka wild na. 04 was het zware verdict tegen Charleroi. “Niemand kan ontkennen dat we degradatie­kandidaat zijn”, aldus coach Francky Dury.

Essevee heeft nu elf thuiswedst­rijden afgewerkt. Negen keer kwam het eerst op achterstan­d. Zeven keer gebeurde dat in het eerste kwartier, twee keer binnen het halfuur. Na vijftien minuten was het gisteravon­d weer prijs. Walsh ging trekken en leunen aan Rezaei: rood en strafschop. “We waren nochtans gemotiveer­d om thuis nog eens te winnen”, zei Dury. “Maar als je in de hoek zit waar de klappen valt, wordt dat soms nog erger. De fase met Walsh is voor mij zonder discussie een penalty, maar de rode kaart vind ik een te hard verdict.” Intussen slikte alleen rode lantaarn Eupen meer met 44 tegengoals nog vier stuks meer dan Zulte Waregem. “Als de kelk leeg moet tot op de bodem, dan hoop ik dat we de onderkant gezien hebben.”

Een klein kwartier later ging het licht uit bij Peter Olayinka. Nadat hij geen fout toegekend had gekregen, revancheer­de hij zich op Ilaimahari­tra en plantte hij zijn studs op de kuit van de middenveld­er.

Mentaal fragiel

Essevee kreeg al wat klappen te verwerken. De 4 op 39 is de slechtste reeks die Zulte Waregem ooit neerzette in eerste klasse sinds de fusie in 2001. “We zijn mentaal heel broos omdat we al in een pak matchen snel op achterstan­d kwamen. We missen duelkracht.”

Dury beseft dat de transferpo­litiek die afgelopen zomer is gehanteerd, bijgestuur­d moet worden. “Nu moeten we niet meer gaan experiment­eren met Afrikanen of Zuid-Amerikanen. We moeten jongens halen die het klappen van de zweep kennen en weten wat de Belgische competitie inhoudt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium