Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten soms een uur wachten”

Horecazake­n komen in problemen door gebrek aan Deliveroo-koeriers

- NATHALIE VAN LAER

Het aantal koeriers bij Deliveroo is afgenomen. Hierdoor ondervinde­n klanten steeds meer moeilijkhe­den om te bestellen via de site. Ook de Antwerpse restaurant­s lijden hieronder.

“De bestelling­en van de klanten staan klaar om opgehaald te worden, maar het is vaak lang wachten op een rijder van Deliveroo”, zegt Sanne Schutte van restaurant Bavet. Ook restaurant Napo’s zit met dit probleem. “Wij beginnen pas met de bereiding van de gerechten als de koerier er is. Anders is het eten volledig afgekoeld wanneer het bij de klant aankomt.”

Vooral de kleinere zaken zijn ge- troffen door het gebrek aan Deliveroo-koeriers. Gaëtan De Cuyper van Urban Wraps, gelegen in de Minderbroe­dersrui, zegt dat zijn omzet een stuk gedaald is, vergeleken met vorig jaar. De zaak krijgt steeds minder bestelling­en via Deliveroo binnen. Het lange wachten op de koeriers speelt hier een rol in, zegt hij. “Vooral ’s avonds kan het wel even duren voordat een rijder de bestelling komt ophalen.” De klanten moeten langer wachten op hun eten, wat voor ontevreden reacties zorgt. Verder wijt De Cuyper het dalend aantal bestelling­en nog aan de concurrent­ie die steeds toeneemt. Het aanbod van restaurant­s op de Deliveroos­ite wordt steeds groter, waardoor klanten dus meer keuze heb- ben. “We hebben al samen gezeten met lokale zaken in de buurt, maar het is onmogelijk om op te boksen tegen een gigant als Deliveroo.”

Examenperi­ode

Bij Deliveroo zelf blijven ze positief. “Deliveroo blijft snel groeien. Vorig jaar hebben we onze service in vijf nieuwe steden gelanceerd, en ook het aantal klanten dat eten bestelt via onze site neemt steeds toe.” Wel geven ze toe dat het soms een probleem is omdat het moeilijk is om nieuwe koeriers aan te werven. De bezorgdien­st werkt vooral met studenten, wat lastiger wordt tijdens de examenperi­ode, wanneer de meerderhei­d van hen ervoor kiest om te studeren.

Koerier Christophe Van Doninck, die als zelfstandi­ge bij de bezorgdien­st werkt, bevestigt dit. Hij ziet de daling in rijders als een tijdelijk verschijns­el. “80 procent van de Deliveroo-koeriers zijn studenten. Met de komende examenperi­ode zijn er dus inderdaad minder koeriers op de baan, waardoor het soms wat langer wachten is.”

Deliveroo zegt dat ze tijdens de kerstvakan­tie een volledige service blijven bieden, met uitzonderi­ng van slechts twee dagen. “Volgend jaar hopen we te blijven groeien en een fantastisc­he service aan onze klanten te blijven bieden.”

GAËTAN DE CUYPER

Urban Wraps “Het is onmogelijk om op te boksen tegen een gigant als Deliveroo.”

 ?? FOTO REUTERS ?? Deliveroo kampt met een gebrek aan koeriers.
FOTO REUTERS Deliveroo kampt met een gebrek aan koeriers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium