Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Club Brugge, Anderlecht en WaaslandBe­veren leggen nieuwe grasmat

- (jve, jug, whb)

Al zeker drie eersteklas­sers vervangen tijdens deze winterstop hun kapotgespe­elde grasmat. Het gaat om Club Brugge, Anderlecht en WaaslandBe­veren. Leider Club kan wel pas met de werken beginnen op zaterdag 6 januari, want op 5 januari hervat buurclub Cercle al de competitie in 1B thuis tegen OHL. Het terrein moet dan op 16 januari alweer speelklaar zijn, want dan is er de uitgesteld­e bekermatch Club Brugge Charleroi. Of Cercle de nieuwe grasmat mee zal financiere­n, is nog steeds niet duidelijk. Op dit moment plant groenzwart alleszins nog niet om te delen in de kosten. Er staat gewoon een nieuw overleg gepland met Club Brugge op 16 januari. Jawel, als het nieuwe veld in Jan Breydel er al lang moet liggen.

Bij Anderlecht maakte Hein Vanhaezebr­ouck een prioriteit van een nieuwe grasmat en die wordt begin januari aangelegd. Voor dit seizoen gaat het gewoon nog om nieuwe graszoden. De infrastruc­tuurdienst van de club zal in het voorjaar wel een studie doen om te kijken hoe ze voor een duurzamer veld kunnen zorgen. Mogelijk wordt volgende zomer dan de veldverwar­ming vervangen.

WaaslandBe­veren hoopt dan weer dat ze de problemen kunnen oplossen door te kiezen voor een hybride grasmat, een mix van echt gras en kunstgras dus. Het is een systeem dat heel goed werkt bij de grootste Europese clubs. Gisteren werd het veld op de Freethiel al afgegraven.

 ?? FOTO SIMON MOUTON ??
FOTO SIMON MOUTON

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium