Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Perbet doet het in blessureti­jd

Kerels buigen in zinderend slot 01 om in zesde thuiszege op rij

- FRANK BUYSE

Het zag er goed uit voor KVK, aan de rust. De bezoekers waren door de uitsluitin­g van Agbo tot tien herleid, Kortrijk kon in een fel duel op een akker op jacht naar de zevende plaats. Maar een penalty leek die droom aan diggelen te slaan. Tot een owngoal van Cavanda en een treffer van Perbet in de slotminuut toch voor een uitbundig stadion zorgden.

En als het een beetje meezit op de andere matchen, staan we na vanavond

7e, tweette KVK vrolijk vooraf. Dat Oostende - Genk werd uitgesteld, zat dus al een beetje mee: mits winst klom KVK inderdaad over Moeskroen met een beter doelsaldo net onder de top zes. Al ging coach Glen De Boeck afgelopen dagen nog niet mee in de euforie, die na de zege in Genk was opgestoken. “Mijn opdracht was en blijft Kortrijk in eerste houden.” Waarbij voorzitter Allijns had gerekend op 20 punten, dan is 26 buitengewo­on. Dit seizoen alsnog Play-off 1 en de bekerfinal­e, stel je voor. Dan wordt Sir Glen echt in de ridderorde geslagen. De Boeck koos voor Ouali op de rechtsacht­er in plaats van de geschorste Rougeaux, Azouni verving Van Der Bruggen, op Genk ook tegen een gele kaart te veel aangekeken.

Sa Pinto hield het ook bij zijn vaste 11. Een zege zou de Rouches, voor wie Play-off 1 dan weer een must is, weer meteen in de top zes brengen. Vraag was: hoe en hoelang zou echt kunnen worden gevoetbald op de doorzopen grasmat? Dat het vooral een fysiek en potig duel zou worden, was duidelijk. En dat normaal voetbal op deze grasmat onmogelijk zou zijn, ook. Zo bleek. Toch maakten beide teams er in de eerste helft nog best een aantrekkel­ijk kijkstuk van. Standard, al vier matchen zonder zege, toonde de meeste aanvallend­e intenties met een goeie kans voor Mpoku, een afgeweken vrijschop van Marin – Kaminski moest nogal zweven – en Kagelmache­r moest nog een bal voor de lijn weghalen ook. Een voorsprong was niet onterecht geweest, al liet een wroetend KVK zich ook wel gelden, met een beste kans voor Stojanovic.

Strafschop

En toen, even voor rust, stond het kot plots in brand. Met Agbo, nochtans uitstekend bezig, in de hoofdrol. De middenveld­er pakte na een drieste tackle een tweede keer geel, al raakte hij Stojanovic niet. Redelijk licht toch en de Nigeriaan reageerde furieus, wilde minutenlan­g niet van het veld en daagde ook nog de ziedende Kortrijkfa­ns uit. Sa Pinto bleef voor zijn doen nog relatief rustig, hij wisselde meteen aanvaller Carlinhos voor verdediger Scholz.

Iedereen op het veld en in de tribunes was nu helemaal opgewarmd, het Guldenspor­enstadion maakte zich op voor een heftige tweede helft – KVK rook tegen tien Rouches bloed. Proper voetbal werd het nu helemaal niet, maar wel een bijzonder intens duel, net geen veldslag.

De eerste kans was wel voor Standard, het schot van Marin ging maar net naast. Even later schoot Perbet de beste kans van de match tot dan van dichtbij onbesuisd over.

Eerst moest Kaminski plat op een poging van Sa en meteen daarna kopte Marin van dichtbij naast, de match kon nog alle kanten uit. Maar net toen Standard even terug moest, viel aan de overkant een strafschop. Makarenko beroerde een hoekschop van Marin met de arm en ref Verboomen wees naar de elfmeterst­ip. Marin zette de penalty koel om. Nog een klein halfuur had KVK om tegen de tien bezoekers de situatie recht te zetten. Maar die Rouches trokken zich terug, hielden alleen nog Sa voorin en knokten op de Kortrijkse akker voor elke morzel grond. Ze leken ook stand te houden tot Cavanda een voorzet van Chevalier in eigen doel werkte. In een zinderend slot raakte Edmilson ook nog de paal, een juist gelijkspel leek in de maak. Tot Chevalier nog eens uitbrak en Perbet afwerkte. Een gouden duo, die twee. Het Guldenspor­enstadion danste: die verhoopte zevende plaats was binnen. KVK, traditiege­trouw zwak in december, heeft nu zijn warmste maand achter de rug.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Perbet heeft gescoord en is dol van vreugde.
FOTO PHOTO NEWS Perbet heeft gescoord en is dol van vreugde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium