Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Liverpool maakt van Van Dijk duurste verdediger ooit

- FOTO RR

Club van Mignolet telt 84,5 miljoen euro neer voor Nederlande­r

De transferma­rkt is nog niet officieel open, maar nu al sneuvelt een record. The Reds betalen maar liefst 84,5 miljoen euro voor Virgil van Dijk en bombardere­n de zestienvou­dige Nederlands­e internatio­nal zo tot de duurste verdediger ooit.

Liverpool kondigde de komst aan van Virgil van Dijk – de 26-jarige verdediger van Southampto­n – en die club kraaide meteen dat het wereldreco­rd gebroken is. Met het bod van 84,5 miljoen troefde Liverpool Chelsea en Manchester City af, dat naar verluidt ook al 68 miljoen had geboden.

Tot gisteren was Kyle Walker – die vorige zomer Tottenham voor City ruilde voor 60 miljoen – de duurste verdediger aller tijden. De hele Van Dijktransf­er wordt officieel pas op 1 januari afgerond, maar gisteren legde de Nederlande­r al medische tests af en poseerde hij met zijn Liverpool-shirt. De gewezen verdediger van Willem II, Groningen en Celtic gaat op Anfield 200.000 euro per week verdienen.

Het wordt een drukke transferma­rkt in de Premier League. Zo probeert Newcastle ook spits Aleksandar Mitrovic en verdediger Chancel Mbemba van de hand te doen.

“Fysiek voelde ik me nooit beter dan nu”, vertelt Mitrovic. “Maar ik moet aan mezelf denken en ergens speelminut­en gaan verzamelen met het oog op het WK. Ik kan echt nog scoren, hoor.”

Zijn ex-club Anderlecht lonkte al naar Mitrogol en paars-wit kan eventueel ook een verdediger als Mbemba gebruiken. Maar voorlopig onderneemt de club geen stappen omdat Newcastle vooral definitief wil verkopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium