Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe fiets, beter salaris, andere sponsor

-

Hoe zal Van der Poels seizoen eruitzien?

Tot eind 2020 focust hij uitsluiten­d op het veldrijden en het mountainbi­ken. De weinige wegwedstri­jden die hij wel rijdt, passen in de voorbereid­ing op zijn mountainbi­keraces.

Hoeveel mountainbi­keraces zal hij rijden?

Tussen de tien en de vijftien. Beginnend met de W ereldbeker in het ZuidAfrika­anse Stellenbos­ch (10 maart) en nadien allicht ook de andere Wereldbeke­rmanches. Zijn mountainbi­keseizoen eindigt met het WK in het Z witserse Lenzerheid­e (9 september).

Wat met zijn wedde?

Hij zal met zijn opengebrok­en contract beter gaan verdienen. Precieze cijfers zijn niet bekend. “Zowel het budget van de ploeg als de wedde van Mathieu is significan­t opgetrokke­n”, aldus ploegmanag­er Philip Roodhooft.

Met welk materiaal zal hij rijden?

Hij rijdt vanaf 1 januari op crossfiets­en en mountainbi­kes van Canyon in plaats van Stevens. Ook andere fietsmerke­n toonden belangstel­ling, maar Van der Poel was na verschille­nde tests voorstande­r van Canyon, vooral met het oog op zijn mountainbi­keexemplaa­r. Het Duitse fietsmerk is al actief in de wielerspor­t als materiaals­ponsor van KatushaAlp­ecin. Ook de andere sponsors, zoals Lazer, Kalas en Shimano, hebben verlengd tot eind 2020.

Hoe zal zijn ploeg heten?

De ploeg heet vanaf 1 januari niet langer BeobankCor­endon, maar CorendonCi­rcus en heeft zekerheid van sponsorcon­tracten tot eind 2020. Gokbedrijf Circus was al cosponsor van een veldrittea­m (EraCircus van Laurens Sweeck) en zal dat tot eind februari blijven. Nadien zal een andere sponsor het daar vervangen. Overigens is er ook nog de zusterploe­g IKOBeobank. Daar blijft Beobank tot eind 2018 aan verbonden, IKO heeft verlengd tot eind 2020. Zo lang loopt ook nog het c ontract van wereldkamp­ioene Sanne Cant bij de ploeg.

Wat verandert er binnen zijn ploeg?

De ploeg stijgt niet naar een procontine­ntale status. “Omdat Mathieu toch niet op de weg wil focussen en we dus geen deelname aan de grote wegkoersen ambiëren, hebben we die status en de verplichti­ng van 16 renners niet nodig”, zegt Roodhooft. De continenta­le ploeg blijft bestaan uit drie renners, met naast broer David van der Poel ook nog Tom Meeusen. Beiden blijven enkel focussen op het veld, met de weg als voorbereid­ing. Tom Meeusen zal in de zomer wel een Belgisch mountainbi­keprogramm­a rijden.(

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium