Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het loopt dit seizoen niet zoals verwacht”

Senne De Meyer hoopt voor eigen supporters mooi resultaat neer te zetten

- KAREL LEMMENS

Als laatstejaa­rsbelofte had Senne De Meyer voor 2018 enkele doelstelli­ngen. Helaas voor hem heeft hij die tot nu toe niet kunnen waarmaken. De Wuustwezel­naar hoopt dat het tij alsnog keert en dat het seizoen voor hem toch nog iets moois in petto heeft.

“Nooit eerder heb ik er zoveel voor gedaan met het doel dit seizoen een mooie stap voorwaarts te kunnen zetten”, sakkert de 21jarige renner van Edegem BC. “Zo nam ik onder meer in de fietsenwin­kel in Sint-Job waar ik werk in de aanloop naar het seizoen iets vaker vrijaf om te trainen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat het niet loopt zoals ik het zelf had verwacht. September begon nochtans goed met een zevende en een tweede plaats in de B-crossen van respectiev­elijk Steenhuffe­l en Hoboken. In oktober en in november ging het echter stilaan bergaf met mijn conditie. Misschien kwam het doordat het in die periode op het werk iets drukker was dan gewoonlijk. Ik kreeg ook te maken met een fikse verkoudhei­d waarmee ik in feite te lang ben blijven aanmoddere­n.”

“Mijn hoofddoel van het seizoen was een nationale selectie versieren voor het B-team dat aan de start mag komen als er een wereldbeke­rwedstrijd in eigen land wordt gereden, zoals dat met Koksijde, Namen en Zolder het geval is. Ik vond dat ik daarvoor in 2016 al in aanmerking kwam nadat ik onder meer twaalfde in Es- sen en tiende in de Scheldecro­ss was geëindigd. Ik werd echter niet weerhouden. Het feit dat ik deel uitmaak van een kleiner wielerteam zal daar mogelijk wel een rol in hebben gespeeld. Je moet er al echt bovenuit steken als je de bondscoach wil overtuigen. Dat was nu precies mijn bedoeling voor dit jaar. Door in de uitslag nog iets op te schuiven, wou ik ervoor zorgen dat ze niet meer rond mij heen zouden kunnen. Het draaide echter heel anders uit. In Essen eindigde ik in plaats van dichter pas 26ste en in de Scheldecro­ss een week later 22ste. Tja, zo had ik uiteraard geen recht van spreken meer. Daardoor zijn mijn laatste kansen om ooit eens in een nationaal shirt te rijden in rook opgegaan, want volgend seizoen kom ik daar niet langer voor in aanmerking. Zoiets kruipt dan in je hoofd uiteraard en dat bevordert al evenmin je niveau.”

Extra motivatie

Toch hoopt de renner uit de Noorderkem­pen zijn seizoen nog wat kleur te kunnen geven.

“Ik heb het gewoonlijk moeilijk om een constante lijn te trekken in mijn prestaties. Ik hoop het nog te kunnen rechttrekk­en voor het BK in Koksijde. Daar worden we grotendeel­s met eenzelfde soort omloop geconfront­eerd als vorig jaar in Oostende, waar we ook lang door het zand moesten ploeteren. Toch zette ik met een dertiende plaats een mooi resultaat neer, mag ik zeggen. In de aanloop naar dat BK rij ik vandaag nog in Loenhout en daarna in Baal en in Huybergen. Vooral in Loenhout voor een pak mensen die ik goed ken en waar de cross enorm leeft, hoop ik via de extra motivatie die dat geeft goed voor de dag te komen. Het kan de steun betekenen die me vooruit kan helpen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Senne De Meyer eerder dit seizoen in actie in Essen, waar hij teleurstel­lend 26ste werd.
FOTO KOEN FASSEUR Senne De Meyer eerder dit seizoen in actie in Essen, waar hij teleurstel­lend 26ste werd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium