Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil de nieuwe Niels Destadsbad­er worden”

- (tove)

Voor Tinne Oltmans (25), bekend van Ghost Rockers op Ketnet, komt de eindwinst bij

Steracteur Sterarties­t heel dichtbij. Alleen Sieg De Doncker en Michiel De Meyer zijn nog haar tegenstand­ers. “Mijn moeder is fan van Sieg.”

Samen met Sieg zit Tinne Oltmans op de pijnbank. Pas bij het begin van het programma is er uitsluitse­l over wie het tweede finaletick­et krijgt. “Michiel tipte ik al van bij de start van het programma. Maar sinds ik Sieg hoorde zingen, staat hij op één”, zegt ze. “Een speciale stem die je niet vaak hoort. Hij is tot zijn eigen verbazing de ontdekking van de wedstrijd. En hij heeft de looks mee. Dat had zelfs mijn moeder door. Toen ze hem voor het eerst zag, zei ze: ‘Die mag van mij nog wel een aantal weken in het programma blijven.’ (lacht)”

Elke week een uitdaging

Steracteur Sterarties­t werd een intense rit. “Zenuwen zijn er altijd, wint ik zoek opzettelij­k mijn limieten op. Ik heb nooit echt nummers gezongen binnen mijn comfortzon­e. Ik probeerde me elke week uit te dagen, waardoor het iedere aflevering spannend bleef. Zou het ‘boenk’ erop zijn of helemaal ernaast?”

Pensenkerm­is

Toch werd het programma een fijn project. “Omdat we elke week kunnen rekenen op een enthousias­t publiek. Als het publiek meedoet, is een optreden vaak al half geslaagd. Ik heb het al meegemaakt dat ik zong op een pensenkerm­is waar mensen vooral oog hadden voor hun smartphone.”

Tinne nam niet zomaar deel. “Via dit programma bereik ik een groter publiek. Ik hoop dat mensen nu ook Tinne kennen, want voor alle kinderen ben ik nog een poos Mila uit Ghost Rockers. Ik studeerde musical, maar door

Ghost Rockers leerde ik ook andere facetten in de showbizz appreciëre­n. Ik wil zijn zoals Niels Destadsbad­er, die zowel zingt, acteert als presenteer­t.”

Bij eindwinst komt er in één klap 10.000 euro bij het geld voor hun goede doel. “In spelletjes zoals Monopoly ben ik fanatiek. Maar nu gun ik het de anderen ook. Ik heb het nooit als een wedstrijd gezien, eerder als een avontuur om nieuwe muzikale paden te ontdekken.”

Steracteur Sterarties­t, om 20.35u

op Eén

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium