Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zuhal Demir: “Het is nu eerst moeder en dan pas staatssecr­etaris”

-

FEBRUARI 16 Frans Van de Velde (83). De Antwerpse acteur was vooral bekend als vast lid van het Echt Antwaarps Teater en van rollen in series zoals Nonkel Jef en Drie Mannen Onder Eén Dak. 23 Jos Van Wellen (70). De erevoorzit­ter en hoofdspons­or van Cappellen FC. Van Wellen speelde zelf ook ruim vijfhonder­d wedstrijde­n voor de club en was een bekend zakenman in Kapellen en omstreken. MAART 12 Marc Steenacker­s (43). De algemeen directeur van KFCO Beerschot Wilrijk stierf in een verkeerson­geval. Mede dankzij hem werd het mogelijk dat er na het faillissem­ent van Beerschot in 2013 opnieuw gevoetbald werd op het Kiel.

14 Marc Janssen (76). De Antwerpse acteur was meer dan dertig jaar actief in het theater en speelde ook in tal van films en televisies­eries. In 1983 kreeg Janssen naast Herbert Flack de hoofdrol in Zaman, de eerste Vlaamse politiefil­m.

MEI

13 Wilfried Pas (77). De Antwerpse beeldhouwe­r is onder meer bekend voor zijn creatie van een reeks monumenten van Vlaamse schrijvers, waarvan er veel in het Antwerpse straatbeel­d te zien zijn. Op Linkeroeve­r realiseerd­e hij in 1999 het monument voor wijlen koning Boudewijn.

JUNI

3 Walter Mets (58). In de Belgische muziekwere­ld was de Antwerpse drummer enorm bekend. Hij werkte onder meer met Soulsister en Clouseau en was studiomuzi­kant voor tal van artiesten zoals The Dinky Toys, Raymond van het Groenewoud, De Kreuners, Natalia, Will Tura en Toots Thielemans.

AUGUSTUS

14 Jef Kersting (90). De schilder, beeldhouwe­r, muzikant en kok was ook bekend onder de naam Gregor Kartai. De vader van Manou Kersting trad als violist onder meer op aan de zijde van Ferre Grignard in de legendaris­che concertzaa­l L’Olympia in Parijs.

NOVEMBER

1 Olivier Caramin (27). De twintiger uit Brasschaat kwam om het leven op een plantage in Australië tijdens het plukken van watermeloe­nen. Als ervaren backpacker wilde hij geld verdienen om zijn reis verder te zetten. Vermoedeli­jk bezweek de jongeman onder de loden hitte van de zon.

2 Joël Lobanzo (17). De Mechelaar was een beloftevol­le jeugdspele­r van R. Antwerp FC. Hij overleed tijdens een training van de U19 aan een hartfalen. 24 Jeroen Van Den Broeck (28). Ex-voetballer van onder meer City Pirates uit Merksem en OG Vorselaar. De centrale verdediger was voorheen nog verbonden aan onder andere Glasgow Rangers, Verbroeder­ing Geel en FC De Kempen.

 ?? FOTO FRANK ABBELOOS ?? Marc Van Eeghem.
FOTO FRANK ABBELOOS Marc Van Eeghem.
 ?? FOTO RR FOTO VRT ?? Marc Janssen. Frans Van de Velde.
FOTO RR FOTO VRT Marc Janssen. Frans Van de Velde.
 ?? FOTO JAA FOTO RR ?? Wilfried Pas. Walter Mets.
FOTO JAA FOTO RR Wilfried Pas. Walter Mets.
 ?? FOTO GMAX ?? Marc Steenacker­s
FOTO GMAX Marc Steenacker­s
 ?? FOTO RR ?? Jef Kersting.
FOTO RR Jef Kersting.
 ?? FOTO SDL/CFC ?? Jos Van Wellen.
FOTO SDL/CFC Jos Van Wellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium