Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dieven demonteren raam om apotheek te beroven

Modus operandi “nog nooit tegengekom­en” klinkt het bij politiezon­e HEKLA

- JORIS VAN DER AA

De politiezon­e HEKLA is een onderzoek gestart naar een bijzondere inbraak, zaterdagna­cht in een apotheek in de Kapellestr­aat in Aartselaar. Inbrekers demonteerd­en een volledig raampaneel, zonder het te beschadige­n.

De politie en de brandweer kwamen in de nacht van vrijdag op zaterdag ter plaatse, omdat inbrekers een kleine som geld hadden gestolen uit de apotheek. Niet de geringe buit doet de wenkbrauwe­n fronsen, maar vooral de manier waarop de inbrekers zich toegang hebben verschaft tot de apotheek wekt verwonderi­ng.

“De daders zijn erin geslaagd om de apotheek binnen te dringen door een groot raampaneel van drie meter hoog volledig los te maken. Die modus operandi zijn wij nog niet eerder tegengekom­en”, bevestigt Dirk Fonteyne, woordvoerd­er van de zone HEKLA. “Daarbij hebben ze nauwelijks schade aangericht. Aan het raam zelf was geen schade, op een andere plaats hebben de inbrekers wel wat braakspore­n achtergela­ten. De brandweer is ter plaatse gekomen om het gedemontee­rde raampaneel terug te monteren.”

De modus operandi doet vermoeden dat inbrekers een achtergron­d als glazenmake­r hebben, omdat ze het raampaneel van veiligheid­sglas op feilloze manier wisten te demonteren. “We zijn een opsporings­onderzoek gestart”, aldus Dirk Fonteyne van de politiezon­e Hekla.

De inbrekers doorzochte­n de apotheek, maar namen enkel wat geld mee. Ze sloegen op de vlucht omdat het inbraakala­rm in werking was getreden.

 ?? FOTO BFM ?? Niet de kleine buit, maar de modus operandi doet de wenkbrauwe­n fronsen. Aan het raam was geen schade, wat doet vermoeden dat de inbrekers een achtergron­d hebben als glazenmake­r.
FOTO BFM Niet de kleine buit, maar de modus operandi doet de wenkbrauwe­n fronsen. Aan het raam was geen schade, wat doet vermoeden dat de inbrekers een achtergron­d hebben als glazenmake­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium