Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ongeloof na winst Kenzo en Sofie

- TOM DE LEUR

Ongeloof bij twee koppels uit Lanaken en Langdorp na de finale van het Vierprogra­mma Ons Eerste Huis: niet zij, maar het koppel uit Erembodege­m ging met de 100.000 euro aan de haal. Bedienden Kenzo en Sofie hadden zo goed als geen ervaring met verbouwen.

In Lanaken en Langdorp werd

b met open mond gereageerd op de ontknoping van Ons Eerste Huis. In dat programma krijgen drie koppels tien weken om hun woning te verbouwen. Wie de meeste meerwaarde creëert, ziet 100.000 euro van zijn lening afbetaald. Die jackpot was voor bankbedien­de Kenzo Brys (27) en Sofie Van Laethem (26), bediende bij Napoleon Games. Dat zij de hoofdprijs wegkaapten, werd in Lanaken onthaald op een “Wablief, meen je dat nu?” en in Langdorp op een “Are

you fucking kidding me, dit snap ik écht niet”.

Blijkbaar waren die koppels vergeten dat het winnende koppel tijdens de wedstrijd vier van de zeven kamerprijz­en in de wacht hadden gesleept. Kenzo en Sofie creëerden met een verbouwing­skost van 70.897 euro ook een meerwaarde van 50.769 euro, een pak meer dan Valerie en Brent die afklopten op 15.026 euro meerwaarde.

Met dank aan grootvader

Het huis van de winnaars is in tegenstell­ing tot de tweede andere huizen geen vrijstaand­e woning. Dat is volgens Kenzo Brys een troef op zich: “Een vrijstaand huis is duurder om te isoleren. Ons huis heeft een heel lage EPC-score, zeker met die zonnepanel­en. Met een grote tuin is het huis geschat op 285.000 euro, als we alles afwerken misschien wel 300.000 euro.”

Het koppel kreeg hulp van Sofies moeder, haar stiefvader en Kenzo’s 75-jarige grootvader die jarenlang dakwerker was. “Zonder hem zouden we op veel meer problemen gestoten zijn.” Het koppel blijft gewoon in het huis wonen.

 ?? FOTO VIER ?? Kenzo, Sofie en hun zoontje Ruiz zijn in de wolken met hun overwinnin­g in Ons Eerste Huis.
FOTO VIER Kenzo, Sofie en hun zoontje Ruiz zijn in de wolken met hun overwinnin­g in Ons Eerste Huis.
 ?? FOTO VIER ?? Ook Brent en Valerie kunnen hun ontgoochel­ing niet verbergen.
FOTO VIER Ook Brent en Valerie kunnen hun ontgoochel­ing niet verbergen.
 ?? FOTO VIER ?? Aimée en Boy vielen als eersten af. Tot ongeloof van Aimée.
FOTO VIER Aimée en Boy vielen als eersten af. Tot ongeloof van Aimée.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium