Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse drugscrimi­neel doodgescho­ten in Rotterdam

- (vdaa)

Bij een schietpart­ij in Rotterdam is vrijdag vermoedeli­jk een drugshande­laar uit Antwerpen om het leven gekomen. Alles wijst erop dat hij het slachtoffe­r werd van een ripdeal.

De Nederlands­e politie is een groot onderzoek gestart naar de fatale schietpart­ij die vrijdag- avond, rond 22.30u, plaatsvond in de Socratesst­raat in Rotterdam-Zuid. Getuigen hoorden meerdere schoten. Toen de politie ter plaatse kwam, vonden ze een zwaargewon­de man op straat. Hij had meerdere schotwonde­n en verkeerde in kritieke toestand. De man werd met spoed overgebrac­ht naar het ziekenhuis, maar daar is hij zondagavon­d aan zijn verwonding­en bezweken.

De Nederlands­e politie stelt dat getuigen een donkergeti­nte man met een rode zak zagen wegvluchte­n in de richting van de Spinozaweg. Mogelijk gaat het om de schutter.

Volgens de Nederlands­e politie was het dit weekend nog onduidelij­k wie het slachtoffe­r precies was. Bronnen in Nederland bevestigen wel dat het slachtoffe­r afkomstig is uit België.

Drugscrimi­neel uit Deurne

Volgens onze bronnen in Antwerpen gaat om een gekende drugscrimi­neel uit Deurne, die twee jaar geleden naar Nederland verhuisde om te ontsnappen aan de gevangenis­straffen die hij in ons land opliep. Zo werd het vermoedeli­jke slachtoffe­r in 2015 nog veroordeel­d tot drie jaar celstraf voor het organisere­n van uithalinge­n van cocaïnelad­ingen in de haven van Antwerpen. Volgens de rechter organiseer­de hij een uithaling van ongeveer 56 kilogram cocaïne, samen met Wilrijkena­ar Michael H., die tot negen jaar werd veroordeel­d.

Hoewel de doodgescho­ten man slechts tot drie jaar werd veroordeel­d, was hij volgens bronnen in het milieu de ware organisato­r van de uithalinge­n in de haven.

De politie van Rotterdam heeft een grootschal­ig onderzoek opgestart naar de dader en het motief. De politie hoopt via beelden van bewakingsc­amera’s te achterhale­n wat er vrijdag in de Socratesst­raat precies is gebeurd tussen de dader en het slachtoffe­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium