Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vrijheid in je hoofd terwijl je praat over het werk”

-

Vergaderen is… meestal saai. “Waarom niet in de buitenluch­t vergaderen, op een mobiele locatie die de creativite­it aanscherpt?”, vroeg freelance business consultant Frederik Piessens (41) zich af. Zijn vergaderbu­s is een schot in de roos. “Van Belfius tot de redactie van

Libelle: ze vinden het een verademing.”

Eerst de file, dan koffie, dan vergaderen. Zo ziet menig werkdag eruit. “Ik was al een paar jaar geleden met een vernieuwen­d vergaderco­ncept gestart in Antwerpen”, zegt Frederik Piessens. “Dat heet Living2Mee­t: een huis op Het Zuid waarin je kan vergaderen in een informele sfeer, alsof je in een huiskamer zit, niet in een anoniem bureau. Dat sloeg aan, maar het concept werd ondertusse­n ook al een paar keer gekopieerd.”

Vandaar dat er een nieuw idee in het hoofd van Frederik begon te borrelen. “Er rijden zoveel foodtrucks rond in oldtimer busjes, waarom zo’n busje niet ombouwen tot de ideale vergaderta­fel? Dan kan je al fresco vergaderen op elke locatie die je maar wil, van de Scheldekaa­ien tot op het grasveld voor je eigen bedrijf.”

Frederik tikte een Volkswagen T2 uit 1975 op de kop. “Het busje komt oorspronke­lijk uit de buurt van Firenze. Dat het uit de jaren 70 dateert, is geen onbelangri­jk detail. Dat maakt het een oldtimer die mits betaling ook de lage-emissiezon­e binnen mag. Als je een mobiel concept wil, moet je zorgen dat het compatibel is met de laatste mobiliteit­sregels.”

Er is meer dan een jaar aan gewerkt om de Italiaanse oldtimer te transforme­ren tot een vergaderbu­s. “We hebben onze tijd genomen om alles goed uit te zoeken. Want voor een vergaderbu­s bouwen, daar bestaat geen plan voor. Bij mijn weten heeft niemand anders dat al gedaan. Maar je moet in zo’n oud busje wel verse koffie kunnen zetten en PowerPoint kunnen gebruiken.”

De voorbije zomer reed de vergaderbu­s voor het eerst door Antwerpen. “Natuurlijk mag je zo’n bus niet eender waar neerzetten. Dat kan op privéterre­in bij bedrijven, bijvoorbee­ld op hun grasveld. Maar we hebben ook een samenwerki­ng opgestart met zeilclub KLYC op Linkeroeve­r, zodat we onze vergaderbu­s mogen plaatsen bij hen aan de oever van de Schelde. Met prachtig zicht op de zeilbootje­s en de skyline van de stad.”

Vergaderen doe je niet al rijdend, maar zittend rond de uitklaptaf­el in de bus en met de wind door je haren. “Grote bedrijven zoals BASF en Belfius, maar ook de redacties van Flair en Libelle vonden het fijn vergaderen bij ons. Van salesmense­n tot directeurs, iedereen apprecieer­t het buitengevo­el. En zo’n VW-oldtimer, dat geeft een gevoel van vrijheid in je hoofd terwijl je vergadert over het werk.”

 ??  ?? FOTO RR
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium