Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen ons meer dan ooit focussen op de mobiliteit”

-

Tijd is de grote uitdaging. Op persoonlij­k vlak neem ik me voor om in 2018 wat meer tijd door te brengen met mijn familie en vrienden. In 2017 was dat als nieuwe CEO van het Havenbedri­jf niet echt mogelijk. Zo is er al zeker voor augustus een familievak­antie gepland. Dat zal dan zo’n 4 of 5 jaar geleden zijn. Ik kook ook graag en ook daar zijn er concrete initiatiev­en. Voor de rest neem ik me voor gezond en sportief te leven met een deelname aan de triatlon en de Ten Miles én vijf dagen te fietsen in Kameroen voor Mercy Ships. Dat sluit dan ook aan bij het voornemen om onze haven onder meer in Afrika nog beter bekend te maken. Ik trek ook door wat ik in 2017 ben begonnen om na de vernieuwin­g op directieni­veau de organisati­e van het niveau daaronder op punt te stellen. Tegelijk zetten we dit eerste trimester een strategisc­he oefening 20182020 op om te kijken hoe de haven zich moet voorbereid­en op de grote transforma­ties die op ons afkomen en hoe we meer kunnen samenwerke­n in binnen en buitenland.

Ik had me voorgenome­n héél veel tijd te steken in mijn nieuwe werkomgevi­ng. Dat is ook gebeurd met tal van contacten in binnen en buitenland. Ik meen dat dit positief is verwelkomd, maar ik heb natuurlijk nog lang niet met iedereen contact kunnen leggen. Dat trek ik dus door. Want het is op basis van al die gesprekken dat we ook onze visie blijven ontwikkele­n. Dat is fundamente­el voor de geloofwaar­digheid.

In 2018 zullen we ons als Havenbedri­jf, samen met anderen, meer dan ooit focussen op de mobiliteit: in de binnenvaar­t, op de weg, met de waterbus, enz. Dat is al in gang gezet, maar er is heel wat te verwachten vanwege het Havenbedri­jf. De Oosterweel­werken zullen weldra beginnen. Alvorens beter te worden, zullen we het ongetwijfe­ld in Antwerpen nog enkele jaren moeilijker hebben. Maar we moeten er door en we moeten dit zo creatief mogelijk aanpakken. Ik stel ook vast dat de ingesteldh­eid bij vele bedrijven terzake aan het wijzigen is.

 ?? FOTO FILIP CLAESSENS ??
FOTO FILIP CLAESSENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium