Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“2018 wordt het jaar van de burger”

-

Iets meer tijd maken om van de kleine dingen te genieten, rust om stil te staan bij de mooie momenten, humor om wat somber is vrolijker te kleuren. Ook het op koers houden van de partij naar een menselijke­r, eerlijker en gezonder beleid. Want terwijl de meerderhed­en in dit land over zowat alles bikkelen en een machtsstri­jd houden, blijven ze doof en blind voor de verzuchtin­gen van een meerderhei­d van de bevolking: voor een eerlijkere fiscalitei­t, menswaardi­ge pensioenen, een ambitieuze­r klimaatbel­eid. Met Groen wil ik ook aandacht blijven vragen voor die Vlamingen en Brusselaar­s die uit de boot vallen, zorg nodig hebben, een betaalbare woning zoeken, of lijden onder het fijn stof. Maar tegelijk ook een partner zijn van zij die zich dagelijks inzetten voor een betere samenlevin­g.

Ons huis verbouwen. En het is bijna af, al zullen die lichtpeert­jes er nog wel even blijven hangen, want de laatste loodjes zijn zoals elke verbouwer wel weet het zwaarst. Maar het resultaat mag er zijn. Voorts alles achter de schermen op orde zetten, zodat de partij klaar is tegen de verkiezing­en. Tegelijk extern het voortouw nemen als progressie­ve partij. Het werk is nog niet af, maar de basis staat er.

Het wordt een intense periode van de late lente tot aan de lokale verkiezing­en om nadien een doorstart te nemen naar de lokale onderhande­lingen en de aanloop naar de nationale verkiezing­en. Internatio­naal verwacht ik dat 2018 het jaar van de burger wordt. Niet Trump, maar een groep dames sierde dit jaar terecht de voorpagina van Time

Magazine als persoon van het jaar. In eigen stad was er de Critical Mass Bike Ride die duizend fietsers op de been bracht voor verkeersve­iligheid. Maar er zijn ook veel mensen die vragen naar investerin­gen in hernieuwba­re energie en een stevig klimaatbel­eid. Dat zijn hoopvolle signalen.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium