Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Meer bedachtzaa­mheid op sociale media aub”

- (kvh)

Voldoening vinden in hoe de dingen lopen zoals ze lopen, los van concrete doelen. Dat bespaart me een hoop slecht gehumeurde dagen. Want wie een verwachtin­g zaait, oogst teleurstel­lingen. Dat wil niet zeggen dat ik niet uitkijk naar mooie projecten of geen grote dromen heb, maar ik neem me voor mijn geluk niet te laten afhangen van de al dan niet vervulling ervan. Los daarvan wil ik werken aan zelfvertro­uwen, positivite­it, durf, en (nog) meer discipline om gezond te leven. Verder op de agenda: een opleiding voor yogadocent­en, een nieuw boek, en hopelijk nog wat spannende tvavonture­n.

Bij de start van 2017 begon ik aan een totaal nieuw hoofdstuk door een boek te schrijven. Dat ligt er nu; bijna 400 bladzijden over schoonheid vanbinnen en vanbuiten. Het blijft moeilijk om er openlijk trots op te zijn, maar stiekem ben ik het toch wel. Of vind ik dat ik dat mag zijn, als ik de reacties van enthousias­te lezers hoor en lees.

Verwijzend naar mijn eerste antwoord ben ik voorzichti­g met verwachtin­gen, maar ik wil – voor de samenlevin­g – wel hopen op warmte, respect en veel liefde. Clichés, maar helaas wordt daar niet altijd aan beantwoord. Ik wil ook een pleidooi houden voor meer bedachtzaa­mheid op sociale media, in plaats van het impulsief gal spuwen. Want dat is volgens mij de spuigaten aan het uitlopen. Iedereen heeft een verhaal en verdient nuance en respect. Dus laat ons met zijn allen de hand in eigen boezem steken voor we beginnen te wijzen naar een ander.

 ?? FOTO JOHAN JACOBS ??
FOTO JOHAN JACOBS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium