Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk wordt 2018 niet slechter dan 2017”

-

In maart wil ik in Brugge mijn eigen uitgeverij beginnen met Uitgeverij Aspe. Over drie maanden ga ik met pensioen en op deze manier wil ik mezelf extra uitdagen. Behalve mijn eigen boeken uitgeven, wil ik ook jonge auteurs kansen geven. Een uitgeverij werkt zoals elk ander bedrijf. De producten die ze afleveren zijn gemaakt van een bepaalde grondstof, en af en toe kan er weleens van leverancie­r of van grondstof worden veranderd. Alleen: in een uitgeverij werk je met mensen en dan kan een switch van leverancie­rs hard aankomen. Ik hoop dat ik het vanuit mijn ervaring op dat vlak misschien net ietsje beter kan doen. Tot daar mijn profession­ele voornemens. Mijn persoonlij­ke voornemen is om nog meer boeken te schrijven.

Voor 2017 had ik geen voornemens. Door het verlies van mijn vrouw in augustus 2016 was mijn enige doel het jaar proberen door te komen. Punt. Ondanks alle verdriet en pijn is me dat gelukt. En daarvoor moet ik de vele vrienden die me gesteund hebben bedanken en opnieuw bedanken. En uiteraard ook mijn vele fans. Hun sympathie heeft me goed gedaan.

Voor 2018 hoop ik dat het niet slechter wordt dan 2017. Een mens mag niet te pessimisti­sch zijn, maar ook niet overmoedig. Als 2018 hetzelfde wordt als 2017 is dat voor mij al goed. Toch droom ik van een klein beetje beter, en dan vooral voor de mensen die in armoede leven en wiens stem zelden wordt gehoord. Op politiek vlak hoop ik dat de kloof tussen Vlaanderen en Wallonië niet opnieuw groter wordt. Het voorbije jaar heeft men flink gepolarise­erd tussen de twee gemeenscha­ppen. Ik vraag me af of en hoe dat verder zal escaleren. Dat de mentalitei­t van de twee gemeenscha­ppen verschilt, weten we al lang. Die twee samenbreng­en, lukt niet. Daarom zou ik willen adviseren om in de toekomst te gaan voor meer samenwerki­ng.

 ?? FOTO INGE KINNET ??
FOTO INGE KINNET

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium