Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We beleven een nieuwe Gouden Eeuw”

-

Ik hoop 2018 verder te kunnen doen op hetzelfde elan. Ik ga research doen voor mijn nieuwe boek ’t Stad van Vroeger 3, over ondernemin­gen in Antwerpen die naam en faam hebben gehad of nog hebben. Het moet uitkomen in september. Voorts wil ik nog meer reizen, omdat dat mij altijd ongeloofli­jk veel inspiratie geeft. Drie reizen liggen al vast: China, Brazilië en New York. Op 8 januari vertrek ik naar Beijing, waar ik bedrijven in het toerisme ervan wil overtuigen dat ze hun klanten ook in Antwerpen moeten laten overnachte­n. Chinese toeristen verblijven meestal twee, drie dagen in Parijs, bezoeken dan Brussel en Brugge en blijven dan vaak drie, vier nachten logeren in Amsterdam. Daar moeten we toch iets van kunnen meepikken. En een nieuwe fontein in Antwerpen, dat is ook nog een missie. We zijn een stad aan de stroom, en daar hoort bewegend water bij door heel de stad. Wat mij betreft, kan elk plein een fontein gebruiken waaraan mensen kunnen afspreken en vertoeven, waarin kinderen kunnen spelen. Fonteinen geven een gevoel van rijkdom en rust.

Eerlijk gezegd, ik vergeet altijd waar ik het jaar voordien Nieuwjaar heb gevierd en wat mijn goede voornemen was. Alleszins was 2016 op werkvlak een moeilijk jaar. Als stadsgids heb ik toen de weerslag van de bomaanslag­en in Brussel gevoeld. 2017 ben ik dan gestart met het idee: komaan, we gaan nu alles op alles zetten, en het was mijn beste jaar sinds ik gestart ben in 2007. Mijn jubileumja­ar heb ik dus afgesloten met de glimlach.

Antwerpen zit op een goed spoor. De stad is de afgelopen jaren verbeterd en vergroot. We beleven een nieuwe Gouden Eeuw. Zo wil ik verder. Het wordt ook een politiek jaar. Ik hoop dat de mensen die na de verkiezing­en aan de macht komen of blijven niet voor zichzelf gaan werken, maar voor onze prachtige stad. Ik ben een positief mens. Wie dit jaar op de sociale media te veel zaagt, defriend ik.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium