Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een financiële crash is niet onwaarschi­jnlijk”

- FOTO DRIES LUYTEN

Ik geloof eigenlijk niet in goede voornemens. Maar als ik er een paar moet opsommen, dan gaat het om zaken die iedereen elk jaar wel zegt: minder suiker en andere ongezonde dingen eten, meer sporten en wat proberen af te vallen. In het algemeen dus gezonder leven. Maar dat zeg ik elk jaar tegen mezelf en dat lukt eigenlijk nooit. Op profession­eel vlak is mijn motto het komende jaar: No guts, no glory. Wie niet waagt, niet wint. In 2018 wil ik mezelf voorts verdiepen in de cryptocurr­ency, de digitale munteenhed­en zoals bitcoin.

De goede voornemens die ik voor 2018 maak, had ik ook aan het begin van 2017. Tijdens de eerste helft van 2017 ging dat goed en lette ik op mijn voeding. Maar het laatste halfjaar ging het weer de slechte richting uit. Dus vanaf nu waag ik me aan een nieuwe poging. Een ander goed voornemen dat ik had aan het begin van 2017 heb ik wél kunnen realiseren. Ik had tegen mezelf gezegd dat ik minder in de kijker ging lopen. Het jaar ervoor kwam ik iets te veel in aanraking met de politie. En daarom had ik besloten om braver te zijn en minder de aandacht te trekken van de autoriteit­en. Dat was wel een uitdaging, want ik heb altijd al problemen gehad met gezag. Maar uiteindeli­jk denk ik wel dat ik geslaagd ben.

Ik verwacht gezond te blijven. Voor de rest zien we wel waar 2018 ons brengt. Maar op profession­eel vlak denk ik dat er ons nog een heel hectische financiële crash te wachten staat. Daarbij heb ik het wel over de cryptocurr­ency. Ik zou het niet meteen een oorlog noemen, maar een financiële beurscrash lijkt me niet onwaarschi­jnlijk. Waarom? Digitale munteenhed­en, zoals bitcoins, zijn een hype. Mensen weten niet goed wat ze ermee willen doen. Als gevolg gaan ze emotioneel reageren, en zullen ze aandelen kopen en terug verkopen. Wat dan op zijn beurt weer zal leiden tot het inzakken van de markten, ze zullen als een pudding ineen vallen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium