Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VOETBAL KORT

-

Antwerp vertrekt eind deze week op stage. Bij Antwerp kregen de fitte spelers vrij tot en met morgen. De geblesseer­de spelers kregen geen vakantie. De spierbless­ure van Oulare evolueert goed. De spits mag de (individuel­e) training opdrijven en is stilaan klaar voor de veldtraini­ngen. Dat geldt ook voor Arslanagic. Stojanovic, Rodrigues, Ardaiz, Batubinsik­a en Ofosuhene trainen voorlopig apart met de kinesisten. Vrijdag vertrekt de Great Old - tot en met zondag 14 januari - op stage naar Algorfa. In Spanje worden oefenmatch­en gespeeld tegen Werder Bremen (7 januari) en Heidenheim (10 januari). Antwerp zoekt nog een derde tegenstand­er. (stdr)

Buyens is een vrije speler. Het contract van Yoni Buyens bij Genk is ontbonden. De middenveld­er is nu een vrije speler. Hij speelde dit seizoen nog geen minuut. (gegy)

Beerschot Wilrijk sluit stage af. Zaterdag won Beerschot Wilrijk - op stage in Turkije een oefenmatch tegen de Turkse derdeklass­er Turgutlusp­or (0-2). Swinkels en Maes maakten de doelpunten. Hoffer (hamstringb­lessure) kwam niet in actie. Woensdag wordt de aanvaller aan een grondig onderzoek onderworpe­n. Octavio (ziek) trainde maandag opnieuw met de groep. De clubleidin­g organiseer­de een nieuwjaars­diner in het naburige Lara. “De sfeer was prima, maar van uitspattin­gen was geen sprake”, aldus sportief manager Frank Staes. “Vandaag (gisteren, red.) stonden er alweer twee trainingen op het programma.” Vandaag wordt na het ontbijt nog een laatste keer getraind op Turkse bodem. Na de lunch maakt iedereen zich klaar voor de terugreis naar België. Donderdag begint de voorbereid­ing op de match van zaterdag tegen Lierse. (hf)

Frans (Lierse) twijfelach­tig voor streekderb­y. Lierse zag zijn oefenmatch van vorige zaterdag tegen Walhain letterlijk en figuurlijk in het water vallen. Frédéric Frans herstelt nog steeds van een hamstringb­lessure en blijft uiterst twijfelach­tig voor de thuismatch van komende zaterdag tegen Beerschot Wilrijk. (kugu) Berrier opnieuw in A-kern Oostende. Franck Berrier wordt opnieuw opgenomen in de A-kern van Oostende. KVO schorste de 33-jarige Fransman eind oktober “voor onbepaalde tijd om disciplina­ire redenen”. Berrier probeerde een transfer te forceren nadat hij een lucratief voorstel had gekregen van een Thaise club. (b)

Mido zet Gent op weg naar jonge aanvaller. AA Gent heeft interesse in de 19-jarige Egyptische aanvaller Salah Mohsen van Enppi. Hij zit dit seizoen aan zeven goals en twee assists in veertien competitie­matchen. Opvallend is dat AA Gent een van zijn ex-spelers aansprak voor Mohsen. “Mijn ex-club sprak me over hem aan en ik heb over zijn kwaliteite­n verteld en dat hij het goed kan doen in Europa”, aldus Ahmed ‘Mido’ Hossam aan de Egyptische site Kingfut. Mido speelde in 2000-2001 voor AA Gent en coacht nu Wadi Degla. (vdm)

Katrien Meire CEO bij Sheffield Wednesday. Nauwelijks enkele dagen na haar vertrek bij Charlton Athletic heeft Katrien Meire al een nieuwe uitdaging beet. Ze wordt de nieuwe CEO van de Engelse tweedeklas­ser Sheffield Wednesday. Meire trok donderdag de deur achter zich dicht bij Charlton, dat (voorlopig) nog eigendom is van Roland Duchâtelet. (b)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium