Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Soms moeten de spelers eens op hun plaats worden gezet”

Secretaris Marc Janssens blij met eerste zege sinds 24 november

-

KK MalleBeers­e heeft na vier opeenvolge­nde nederlagen, waarvan drie in competitie­verband en één in de Beker van België, eindelijk nog eens kunnen winnen. De nochtans fel gehandicap­te Kempenaars wonnen vrijdagavo­nd bij staartploe­g Eisden met 23. “Het was belangrijk om deze match te winnen”, haalde secretaris Marc Janssens opgelucht adem.

Naast Kuijlaars (vakantie) en Van Leeuwen (geschorst) verloor MalleBeers­e in de aanloop naar de wedstrijd ook nog Dahmani met autopech. Toch liep het via twee doelpunten van Lanziotti en één van Ait Salah 0-3 uit. De thuisploeg scoorde in de laatste drie minuten nog twee keer, maar Malle-Beerse hield de voorsprong vast.

“We speelden goed gegroepeer­d”, aldus secretaris Marc Janssens van KK Malle-

Beerse. “In de laatste minuten werd het nog warm, maar Nils Herthogs (die de geschorste Van Leeuwen in doel verving,

red.) speelde een heel goede match. Het was belangrijk om deze match te winnen, want nu moeten we niet direct achterom kijken.”

Betere tweede ronde

In het klassement staat Malle-Beerse nu op de zevende plaats met amper drie punten minder dan de vierde, maar ook met slechts één punt meer dan de negende.

“Toch vind ik dat we een betere tweede ronde moeten spelen. We zijn sterk genoeg, maar soms waren we er met ons hoofd niet bij. Voor de match tegen Hasselt hadden we de koppen al eens bij mekaar gestoken, want de mentalitei­t moest anders. Soms is het nodig om de spelers eens op hun plaats te zetten.”