Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mooie afsluiter van sterk jaar voor Nick Van Peborgh

- (basp)

Nick Van Peborgh heeft zaterdag voor het eerst in zijn carrière de Kerstveldl­oop in Ertvelde gewonnen. Hij gaf er Thomas De Bock (tweede) en Kim Ruell (derde) het nakijken.

Net als de voorbije jaren stonden vrij veel sterke veldlopers aan de start van de 71ste internatio­nale veldloop in Ertvelde, die telkens op de zaterdag tussen Kerstmis en nieuwjaar wordt georganise­erd. Onder meer Thomas De Bock, Kim Ruell, Nick Van Peborgh en Steven Casteele waren van de partij.

Van Peborgh, net terug van een skivakanti­e, besloot om de race hard te maken. Die tactiek loonde, want al snel moesten de concurrent­en gaten laten vallen. Een sterke Thomas De Bock bleef het meeste weerwerk bieden. De twee hadden naarmate de wedstrijd vorderde een mooie voorsprong opgebouwd. In de laatste ronde kon de vice-Belgisch kampioen 10.000 meter het la- ken naar zich toe trekken. Na 8.850 meter crossen in 28'03 maakte hij het zegegebaar. Gentenaar Thomas De Bock bolde zeven seconden later als tweede over de finish. Kim Ruell (28'30), winnaar in 2014, bezette het derde podiumtrap­je. Jan Adriaensen (in december winnaar van de crossen in Boechout en Gierle) werd zevende in 30'10.

De loper van AC Break vulde met zijn zege in Ertvelde nog een gat op in zijn rijk gevulde palmares. Een mooie afsluiter voor Van Peborgh van een sterk jaar 2017 waarin hij onder meer zijn persoonlij­ke records op de 3000 meter (8'09”46) en de 5000 meter (13'53”08) neerzette.

Bij de vrouwen gaf Belgisch steeplekam­pioene Elke Godden (atletiekcl­ub AVKA) een sterke indruk. De studente uit Hemiksem finishte er tegen zeer sterke tegenstrev­ers op de zesde plaats in de 4,9 kilometer lange cross in een tijd van 18'50. Hanna Vandenbuss­che won de vrouwencro­ss in 18'19.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium