Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rapper Boef noemt vrouwen die hem lift geven “hoeren”

- (dvg)

Het kan verkeren: vorige week liet Boef (24) nog trots weten dat hij één miljoen euro op z’n bankrekeni­ng had staan, nu heeft de populaire rapper half Nederland in rep en roer gezet door enkele smakeloze uitspraken.

De man achter de hit Habiba, die in het echte leven Sofiane Boussaadia heet, had tijdens de nieuwjaars­nacht autopech in Eindhoven en kreeg een lift aangeboden van drie jonge vrouwen. Als bedankje schold hij hen uit op zijn Snapchat-profiel. “Opgehaald door drie kechs”, schreef hij daar. ‘Kech’ is een Marokkaans­Arabisch woord dat zoveel betekent als ‘hoer’ of ‘slet’.

De kritiek bleef niet uit. Zowel geschokte ouders als fans uitten op sociale media hun ongenoegen. Excuses kwamen er aanvankeli­jk niet van Boef, wel nog wat meer olie op het vuur. “Mensen worden boos als ik kech zeg, maar wat doen jullie dan in een club met alcohol en in korte rokjes, tussen de jongens om acht uur ’s ochtends?”, reageerde de rapper gisterenmi­ddag in een filmpje. “Als je braaf thuis zit te studeren en naar papa en mama luistert, dan noem ik je een vrouw. Maar als je je gedraagt als een kech, moet je niet boos worden als ik je zo noem. Klaar. Snap je?”

’s Avonds volgden dan toch verontschu­ldigingen in een tweede filmpje. “Wij rappers bedoelen zulke woorden niet beledigend, maar ze worden wel zo opgevat. Ik bied die dames mijn excuses aan, net als alle vrouwen die zich beledigd voelen.” Ook zegt Boef spijt te hebben van de eerste video, die hij maakte “omdat hij zich aangevalle­n voelde”.

Het is niet de eerste keer dat Boef in opspraak komt. In januari en mei vorig jaar kreeg hij taakstraff­en opgelegd voor het online beledigen van agenten en het vernielen van een politiewag­en.

 ??  ?? FOTO ISOPIX Boef begint het nieuwe jaar met een flink schandaal.
FOTO ISOPIX Boef begint het nieuwe jaar met een flink schandaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium