Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De vijf Afghaanse jongens van Bob Pleysier

-

E.S. (17)

Woont samen met een Belgische jongen in Mechelen. Volgt een opleiding carrosseri­e in het deeltijds onderwijs en wil graag buschauffe­ur worden. Zou graag naar zijn oudere broer in Londen gaan, maar dat gaat niet. Af en toe weigert hij naar school te gaan, maar verder loopt het vrij goed.

A.S. (16)

Is de broer van E.S. Door disciplina­ire problemen al enkele keren van opvangtehu­is veranderd. Zat vier keer in timeout. Is nu voorlopig goed geland in een persoonlij­k ontwikkeli­ngstraject in Molenbeek. Heeft het erg moeilijk om met meisjes om te gaan. Denkt dat ze allemaal “zijn vriendinne­tje” zijn.

K.B. (17)

Erkend vluchtelin­g. Eind deze maand wordt hij 18 en is hij op zichzelf aangewezen. Woont al twee jaar zelfstandi­g in Leuven, maar is daar eigenlijk niet toe in staat. Zijn school en een instelling voor jeugdzorg doen er alles aan om hem op het goede spoor te houden.

A.A. (18)

Na een verblijf in opvangcent­ra woont hij zelfstandi­g in Antwerpen. Heeft in Afghanista­n een behoorlijk­e scholing gekregen. Spreekt naast Pashtu en Dari ook een mondje Engels. Volgt een opleiding magazijnbe­heer, maar zou liever gaan werken en in avondonder­wijs boekhoudin­g volgen.

D.D. (17)

Zijn asielaanvr­aag is definitief geweigerd. Wil nu helemaal niet meer naar school gaan. Is sinds september maar enkele keren gegaan. Heeft geen contact meer met zijn familie. Vereenzaam­t, want heeft geen contact met andere Afghaanse jongens. Ook met enkele begeleider­s in zijn huis in Antwerpen weigert hij contact.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium