Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Opnieuw voor ieder kind een plaats in een school”

Antwerpse onderwijss­chepen (Open Vld)

- (svw)

Vorig jaar had ik mij ook al de doelstelli­ng vooropgest­eld dat ieder Antwerps kind een school moet hebben. Dat is ons al vijf jaar op rij gelukt. In 2017 hebben we werk gemaakt van het digitaal aanmelden met ‘Meld je aan’ voor het secundair onderwijs. Daardoor kunnen we er in 2018 mee van start gaan. Persoonlij­k had ik mij voorgenome­n om een goede balans te vinden tussen mijn schepenamb­t, de advocatuur en mijn privéleven. Dat is zo goed mogelijk gelukt.

Het belangrijk­ste is natuurlijk een goede gezondheid voor iedereen en ik blijf hopen op meer verdraagza­amheid. In de maanden die ons nog scheiden van de verkiezing­scampagne wil ik mij vooral inzetten in het onderwijsp­roject A’REA 2020 in de wijk Kiel. Dit project ligt mij na aan het hart. Daarnaast is het mijn voornemen om er weer voor te zorgen dat ieder kind een stoel heeft in een school. Op persoonlij­k vlak heb ik elk jaar ongeveer hetzelfde voornemen: afvallen. Niet dat ik met een zwaar overgewich­t worstel, maar ik zou best met enkele kilootjes minder kunnen.

Laten we voor 2018 hopen op een vredevol jaar in heel de wereld. Wat mij ook na aan het hart ligt, is de armoede in onze stad. Je ziet dit op alle niveaus. Het uit zich soms als eerste in het onderwijs. Op de schoolbank­en word je snel geconfront­eerd met kinderen die in armoede leven. Daar moeten we echt iets aan doen. Het kan en moet beter. Ten slotte moeten we ook respectvol­ler met elkaar omgaan. Het is mijn aanvoelen dat mensen sneller agressief reageren.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ??
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium