Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk stoppen met roken, of toch drastisch afbouwen”

Mechelse actrice en gids in Antwerpse haven

- (nevr)

Vorig jaar had ik eigenlijk niet echt goede voornemens. Wel vond ik dat ik het iets rustiger aan moest doen, want in 2016 heb ik veel werk gehad. Ik speelde mee in en deed theater. Vooral dat laatste vergde veel van me. Die theaterstu­kken waren allemaal van vrije compagnieë­n, wat betekende dat we telkens moesten reizen. Maar dit jaar had ik dan alleen wat televisiew­erk en reclame, dus dat rustiger aan doen is uiteindeli­jk wel gelukt.

In 2018 wil ik stoppen met roken, of op zijn minst toch drastisch afbouwen. Ik zou mezelf nu niet direct een kettingroo­kster noemen, want gewoonlijk steek ik mijn eerste sigaret pas op rond 16 uur. Maar toch wil ik die slechte gewoonte liefst volledig afschaffen. Op profession­eel gebied zou ik graag wat meer televisiew­erk hebben, ook al ben ik eigenlijk met pensioen. Ik ben wel nog altijd gids in de haven van Antwerpen, en dit wil ik ook blijven doen. Het havenbedri­jf waar ik werk, organiseer­t rondleidin­gen voor alle leeftijden. Ik geef les aan de tweedejaar­s van het secundair onderwijs. Zo leer ik hen bijvoorbee­ld over de verschille­nde types landschapp­en, zoals een haven of een industriel­andschap.

In 2018 hoop ik nog heel wat mooie dingen te doen, en goede rondleidin­gen te geven in de haven. Volgend jaar zal ik ook meewerken aan een Scandinavi­sche serie. Ik kan er nog niet veel over zeggen, want we zijn nog volop met de voorbereid­ingen bezig. Maar het gaat iets moois worden, zoveel is zeker. Ik heb al een aantal mensen van de productie gesproken en die ontmoeting­en zijn zeer goed meegevalle­n. Verder wil ik komend jaar toch iets meer tot rust komen. In 2017 ben ik verhuisd van Antwerpen naar Mechelen, waar ik meer in het groen zit. Dat helpt wel. Ten slotte hoop ik vooral ook dat we nog lang kunnen leven in goede gezondheid, zowel voor mezelf als voor de mensen rondom mij. Want collega’s die ineens wegvallen, dat is echt niet leuk.

 ?? FOTO POL DE WILDE ??
FOTO POL DE WILDE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium