Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet meegaan in het opbod van venijn”

Vlaams Parlements­lid (Groen)

- (svw)

Eigenlijk is dit een copy/paste van de voornemens van de afgelopen jaren. Ik weet wat ik in het leven wil en hoop daarbij ook anderen steeds te inspireren. Ik wil altijd blijven bijleren en kansen zien. En ja, het ene jaar lukt dat beter dan het andere.

Mijn profession­ele voornemen is om te blijven werken aan een eigen progressie­f verhaal met positieve voorstelle­n. Daarbij wil ik mensen inspireren. Persoonlij­k moet ik er wel op letten dat ik voldoende tijd maak voor vrienden en familie, en mij niet volledig laat opslokken door de waan van de dag.

De afgelopen jaren zie je in een snel tempo hoe alles lijkt te veranderen of fout te lopen. Er zijn de klimaatopw­arming, het groeiende populisme met onder meer de verkiezing van Donald Trump en de verruwing van het debat op de sociale media. Toch blijf ik optimistis­ch, want je ziet ook een tegenbeweg­ing. Trump stapt uit het klimaatakk­oord en je merkt dat verschille­nde steden in de Verenigde Staten een eigen klimaatpla­n opstellen. Na de aanslagen zijn er manifestat­ies waarbij mensen van verschille­nde afkomst en overtuigin­g elkaar steunen. Ook op de sociale media zijn er mensen die opstaan en reageren tegen de verruwing van het debat. Een goed voorbeeld is onder mee de #metoobeweg­ing. Voor mij persoonlij­k breekt er een zeer drukke periode aan met de verkiezing­en. Het is de eerste maal dat ik met een politiek mandaat – dat van Vlaams Parlements­lid – aan een verkiezing zal deelnemen. Eerst zijn er de lokale verkiezing­en, die al snel worden gevolgd door de nationale verkiezing­en. De campagne zal niet gemakkelij­k zijn, maar ik wil er over waken van niet mee te gaan in het opbod van venijn.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium