Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Publiek kiest Suki als naam voor kerstolifa­ntje

Boreling in Planckenda­el doet het prima

- (bl, bar)

De stemming is nog niet helemaal rond, maar met 70% van de stemmen lijkt Suki het ruimschoot­s te halen als naam voor de olifantenb­aby in Planckenda­el. Intussen maken de verzorgers zich klaar voor de bevalling van KaiMook.

b

Wie nog wil stemmen op de naam van het kerstolifa­ntje in Planckenda­el, moet zich reppen naar het YouTube-kanaal van het park. Daar kunt u bij de video met de titel ‘Kerstbaby in Planckenda­el’ kiezen uit drie namen. Suki is torenhoog favoriet met 70% van de stemmen. De andere opties zijn Sumalee en Sawadee.

“Het is nog niet officieel, maar bij ons is het al Suki”, lacht Ben Van Dyck, coördinato­r olifanten. “Een kerstolifa­ntje met een naam die ‘geliefd’ betekent, mooier kan toch niet? Bovendien is het een korte roepnaam. En het lijkt niet te hard op Qyio, want dat zou ook vervelend zijn.”

De kleine Suki doet het in elk geval uitstekend. “Ze eet goed en slaapt veel, zo moet dat bij baby’s. Ze gaat ook vaak mee op pad met haar tantes. Als het wat te lang duurt, gaat mama May weleens kijken, en tante Yu Yu Yin brengt het kleintje op tijd en stond terug naar de mama.”

De bezoekers zijn in elk geval laaiend enthousias­t. Iedereen zoekt vol bewonderin­g naar het minislurfj­e tussen de poten van de andere kolossen. “Op nieuwjaars­dag waren er meer dan 2.200 bezoekers, heel veel voor een druilerige winterdag. Vergelijk het met een mooie zomerdag, dan zijn er zo’n 6.000 bezoekers.” Bij de bezoekers onder anderen Jani Kazaltzis en An Lemmens.

Een van de populairst­e filmpjes is er eentje van de twee jonkies die samen op pad gaan. Tante Qiyo (2) geeft haar kleine nichtje een rondleidin­g. Grappig om te zien is dat Suki ook bij Yu Yu Yin lijkt te drinken. “Alleen heeft zij geen melk, dat is gewoon een tutter voor haar”, zegt Van Dyck.

Mestballen van KaiMook

Dan probeert ze beter eens bij Kai-Mook. Die kan elk moment bevallen. “Of het duurt nog enkele dagen. Afwachten! Haar borsten zijn duidelijk groter worden.” Kleine tekenen wijzen op een nakende bevalling, maar het ultieme teken – mestballen die uit elkaar vallen – is er nog niet. Dat gebeurt één tot drie dagen voor de bevalling en is voor de verzorgers het sein om de nachtbewak­ing in te schakelen. “Als het begint, verwittige­n we iedereen. Ook al kan je de eerste uren niets doen, je wil toch hét moment niet missen. Het blijft iets speciaals.”

 ?? FOTO KRIS LAMON ?? Baby Suki, of wordt het toch nog een andere naam?
FOTO KRIS LAMON Baby Suki, of wordt het toch nog een andere naam?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium