Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wat met de andere geblesseer­de Duivels?

-

Mousa Dembélé

(terug op 4 januari)

Geen Mousa Dembélé gisteren bij Tottenham, dat met 02 ging winnen op het veld van Swansea. De Rode Duivel ging op Boxing Day vroeg in de tweede helft naar de kant en had de voorbije dagen te veel last aan de heup om te trainen. Het is een probleem dat vaker voorkomt bij de middenveld­er. Mogelijk is hij wel weer fit om morgen in actie te komen tegen West Ham.

Marouane Fellaini

(terug op 15 januari)

Sukkelt met de knie sinds hij zich begin oktober blesseerde tijdens Bos nië België op het schabouwel­ijke veld in Sarajevo. Hij probeerde een paar keer de pijn te verbijten, maar speelde sinds eind november geen wedstrijd meer. De artsen gaven hem rust tot hij voor honderd procent hersteld is. Zou wegens zijn aflopend contract kunnen vertrekken, waardoor er een (kleine) kans is dat hij zijn laatste wedstrijd voor

United al heeft gespeeld.

Romelu Lukaku

(terug op 5 januari)

Viel vorige zaterdag uit met een hersenschu­dding na een botsing met Southampto­nverdedige­r Wesley Hoedt. Hij had al op nieuwjaars­dag willen spelen op Everton, maar de regels van de Premier League schrijven voor dat spelers met een hoofdbless­ure minstens een week rust moeten nemen. In principe kan Romelu Lukaku vrijdag aantreden in de FA Cupwedstri­jd tegen Derby. Alleszins is hij terug voor de volgende Premier League wedstrijd tegen Stoke op 15 januari.

Toby Alderweire­ld

(terug op 31 januari)

Drie maanden zal Toby Alderweire­ld out zijn geweest indien hij op 31 januari zijn comeback maakt tegen Man United. De verdediger viel op 1 november uit in het Champions Leagueduel tegen Real Madrid. Zonder Alderweire­ld gleed Tottenham weg uit de top van de Premier League. De Spurs wachten op zijn comeback, maar willen hem niet overhaast terugbreng­en. Sinds vorige week traint hij individuee­l, pas over een tweetal weken kan hij met de groep trainen.

Nacer Chadli

(terug eind februari)

Een van de grootste pechvogels onder de Belgen en al bijna het hele seizoen out met verschille­nde blessures. Tijdens de wedstrijd tegen Stoke op 23 december herviel hij in de hamstringb­lessure die hij in november op training had opgelopen. Zijn club houdt rekening met een nieuwe onbeschikb­aarheid van twee maanden. Ondertusse­n is West Brom dat gisteren weer verloor afgezakt naar de degradatie­plaatsen.

Vincent Kompany

(terug op ?)

Alleen Vincent Kompany weet wanneer hij opnieuw op het veld zal staan. De captain van Manchester City was de voorbije drie jaar zo vaak geblesseer­d dat hij zich vaak uit voorzorg laat wisselen, uit angst voor een ergere blessure. Het voordeel is dat hij een zwaardere blessure vermijdt, het nadeel dat zijn coach niet precies weet wanneer hij op zijn verdediger kan rekenen. Gisteren ontbrak Kompany opnieuw in de wedstrijdk­ern bij City.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium